Örgütsel İntikam Emine Şener  - Kitap

Örgütsel İntikam

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
253
Barkod:
9786053332879
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
79,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Örgüt dokusunu önemli ölçüde etkileyen bir patolojik ajan olarak değerlendirilebilecek intikam, çalışanların örgüte bağlılıklarını ve katkılarını, bilinçli ya da bilinçdışı olarak etkilemektedir. Bu çalışmanın genel amacı; örgütsel intikam olgusunun akademik atmosferde varlığı, ortaya çıkış biçimi, nedeni, belirleyicileri ve etkilerini anlamaya yöneliktir.
Akademisyenler arasında yaşanan örgütsel intikam davranışını nitel araştırma deseniyle tanımlayan bu çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, intikam olgusuna genel bir bakışla, psiko-sosyal-kültürel düzeyde ele alınıp etimolojik olarak detaylı sunulmuştur. İkinci bölümde, intikam örgütsel bir davranış olarak ele alınmış ve ortaya çıkış biçimi ile ilişkili kavramlar sunulmuştur. Üçüncü bölümde ise, nitel desende yapılmış olan çalışmanın materyal ve metodu, araştırma sürecinde yaşananlar, araştırma grubu ve özellikleri, araştırmanın sınırlılıkları ile araştırmadan elde edilen bulgular, sonuçlar ve öneriler yer almaktadır.
Araştırma ile elde edilen sonuçların üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının çoğu zaman ifade etmekten çekindiği karanlık bölgeye ışık tutacağı düşünülmektedir. Kişilerarası bir sorun olmaktan öte, örgütün amaçlarını, performansını, verimliliğini ve mali durumunu önemli ölçüde etkileyen bu olgunun ortaya konulmasının üniversite üst yönetimlerine de katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İntikam Olgusuna Genel Bakış
.
Örgütsel İntikam
.
Tartışma Sonuçlar ve Öneriler