Türkiye – İran Üzerine Okumalar Devlet – Hukuk – Toplum – Ekonomi – Kültür – Din Abdullah Erol  - Kitap

Türkiye – İran Üzerine Okumalar

Devlet – Hukuk – Toplum – Ekonomi – Kültür – Din

Abdullah Erol (Editör)

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
281
Barkod:
9786052818749
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
19. yüzyılda Dünyada yoğun bir biçimde yaşanmaya başlanan Batı Avrupa merkezli modernleşme süreci, devlet ve toplumsal kuruluşlar üzerinde ciddi bir değişime yol açtı. Bu değişim ve dönüşümü yaşayan ülkeler arasında kuskusuz Osmanlı ve Cumhuriyet Türkiye'si ile İran'ı görmek mümkündür. Bu derleme de yaşanan değişim ve dönüşümler Türk-İran deneyimleri açısından ele alınmış.
Geç Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi ile İran'ın devlet, siyaset, toplum, kültür, hukuk, ekonomi ve din üzerinden gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümleri yer yer karşılaştırmalı olarak analiz edilmeye çalışılmış. Özellikle tarihsel süreç içerisinde, iki ülkenin yaşadığı deneyimlerinin bazen karşılaştırmalı bir perspektifle incelenmesi ve değerlendirilmesi hedeflenirken bazen de kültür kodları, din, hukuk ve sosyoloji açısından toplumsal dinamiklerin rol ve pozisyonları anlatılmaya çalışılmış.
Bu çerçeve de disiplinler arası bir yaklaşım üzerinden hazırlanan bu çalışma Türkiye-İran karşılaştırmaları yanında özellikle İran'ın siyasi tarih, siyaset ve sosyoloji, kültür ve din deneyimleri üzerinden de analiz edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)