Açıklamalı ve Örnekli Yatırım Teşvik Mevzuatı Ümit Güner  - Kitap
Açıklamalı ve Örnekli

Yatırım Teşvik Mevzuatı

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
335
Barkod:
9786056911774
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ana teşvik sisteminin uygulanmaya başladığı 2012 yılından günümüze kadar, teşvik siteminde hukuki, teknolojik ve idari önemli değişiklikler olmuştur. Bu süre zarfında;
Ana yatırım teşvik sistemini düzenleyen 19/6/2012 tarihti ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'n da; on sekiz Bakanlar Kurulu Kararı ve beş Cumhurbaşkanlığı Kararı ile köklü değişiklikler yapılmıştır.
Bilgi teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak yatırım teşvik uygulamalarına yönelik elektronik hizmetler yatırımcıların kullanımına sunulmaya başlanmış olup, bunun ilk adımı olarak, yatırım teşvik belgesi müracaat işlemleri de dahil tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütülebileceği Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) 02/07/2018 tarihinden itibaren kullanıma açılmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş sonrasında teşvik sistemlerinin uygulamasında görev alan pek çok bakanlıkta ve bu bakanlıklara bağlı birimlerde değişiklik yapılmıştır.
Gelinen noktada yatırım teşvik mevzuatı faydalananlar ve uygulayıcılar açısından anlaması ve takip etmesi zor bir hal almıştır. Yapılan köklü değişimleri barındıran güncel kaynak ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacı karşılamak gayesi ile bu kitap hazırlanmış.
Kitabın yatırım teşvik uygulamaları ve değişikler hakkında bilgi sahibi olmak, fırsat ve riskleri değerlendirmek, güncel durum konusunda fikir sahibi olmak isteyen tüm okuyucular için yararlı olacağına inanılmakta.
(Önsözden)