Transfer Fiyatlandırması  (OECD Yaklaşımı Işığında Türk Vergi Pratiği) İsmail Onay  - Kitap

Transfer Fiyatlandırması

(OECD Yaklaşımı Işığında Türk Vergi Pratiği)

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1063
Barkod:
9786059146661
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Transfer fiyatlandırması düzenlemelerine ilişkin olarak Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından benimsenen temel yaklaşım, bağımlı teşebbüslerin vergi matrahına esas ticari kazançlarının, bu teşebbüslerin bağımsız olduğu varsayımı esas alınarak tespit edilmesidir. Bağımsız teşebbüs yaklaşımının pratik uygulaması ise yine OECD yaklaşımında emsallere uygunluk ilkesine karşılık gelmektedir.
Ülkemizde Kurumlar Vergisi Kanununda yer alan transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı düzenlemelerinde de OECD yaklaşımında benimsenen benzer prensipler esas alınmıştır.
Müessesenin ülkemiz vergi uygulaması sırasında karşılaşılan pek çok sorun vergi yazınında tartışılmakta ve sorunların çözümüne ilişkin arayışlar farklı görüşlerin de oluşmasına neden olmaktadır.
Kitap da, transfer fiyatlandırması müessesesinin ülkemiz vergi uygulamasındaki işleyişine ilişkin sorunlar toparlanıp tasniflenmiş; tasniflenen sorunlar, OECD yaklaşımından yararlanılarak, kişisel görüşler çerçevesinde değerlendirilip yorumlanmış.
Ayrıca kitap da müessesenin uygulanışına ilişkin pratik uygulamalara da yer verilerek, "soyut açıklamaların somutlaştırılması yoluyla sorunların çözümü" yaklaşımı benimsenmiş. Çözümlü soruların hazırlanmasında örnek bir işletme üzerinden yapılan varsayımsal tespitler için doğrudan vergisel sonuçlar, emsallere uygunluk ilkesi yönünden sonuçlar ve ödünç para kullandırma işlemlerinin emsallere uygunluk ilkesi karşısındaki durumu irdelenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)