Özel Eğitimde Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi Yrd. Doç. Dr. Mine Sönmez Kartal  - Kitap

Özel Eğitimde Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi

1. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
264
Barkod:
9786052410295
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Özel Eğitimde Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi isimli kitap, fen bilgisi öğretimi ve sosyal bilgiler öğretimi için beşer ünite olmak üzere iki bölüm olarak hazırlanmıştır.
Kitapta yer alan ünitelerde, özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için fen bilgisi ve sosyal bilgiler öğretiminin öneminden söz edilmekte; öğretimde kullanılan özel öğretim yöntemleri hakkında bilgi verilmekte ve bu yöntemlere ilişkin örnekler sunulmaktadır. Ayrıca içerikte, fen bilgisi ve sosyal bilgiler derslerinin ünite analizlerinin nasıl gerçekleştirileceği ve özel gereksinimli öğrenciler için uyarlamaların nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği de kapsamlı biçimde yer almaktadır. Her iki bölümün de son üniteleri, ulusal ve uluslararası araştırma örneklerine ayrılmıştır.
Kitabın hazırlanmasında farklı üniversitelerden öğretim elemanları ve öğretmenler görev almışlardır. Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere gerek Fen Bilgisi öğretimi gerekse Sosyal Bilgiler öğretimi alanında ilk kez bu kadar kapsamlı bir Türkçe kitap hazırlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler