Avrupa Birliği Hukuku Prof. Dr. Haluk Günuğur  - Kitap

Avrupa Birliği Hukuku

4. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
618
Barkod:
9786058246904
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
3. baskı
Ocak 2014
150,00
150,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Bu eser, Türkiye-AB ilişkilerinden bağımsız olarak "Avrupa Birliğinin Hukuk Düzenini bilimsel boyutlarıyla ele alıp incelemektedir.
Bu çerçeve içinde; "uluslar üstünlük (supra-nationality), doğrudan uygulanma (direct applicability), doğrudan etki (direct effect), öncelik (primacy) yetki ikamesi (subsidiarity) gibi bu hukuk sisteminin ayırıcı özellikleri ve kapsamları nelerdir? Bu hukuk üye devletlerde nasıl yürürlüğe konulmuştur? Bu hukuk sisteminin kendine özgü (sui generis) kaynakları nelerdir? AB, ne tür bir kurumsal yapıya sahiptir ve kurumsal hukuk nasıl işlemekledir? Nihayet bu hukuk sisteminin güvencesi olan AB'nin yargı organı niteliğindeki Adalet Divanı ve İlk Derece Mahkemeleri nasıl bir yapıya sahipler ve nasıl çalışırlar? Divan ne tür davalara bakar, yargısal kararların bağlayıcılığı ve hukuksal sonuçları ile temyiz yolları nelerdir? Divan önünde görülen davalardaki yargılama sürecinde yazılı ve sözlü aşama nasıl işlemektedir?
Çalışma işte tüm bu soruların ayrıntılı ve bilimsel cevaplarını, Adalet Divanı içtihatlarına da atıflar yaparak okuyucusuna vermektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
AB Hukuku, Uluslararası Hukuk Ve Ulusal Hukuk Arasındaki İlişkiler
.
AB Hukukunun Ayırıcı Özellikleri
.
AB Hukukunun Kaynakları
.
Avrupa Birliği'nin Kurumsal Yapısı
.
Avrupa Birliği Hukukunun Güvencesi: AB Adalet Divanı (ABAD)
.
Lizbon Antlaşmasıyla Avrupa Birliği Hukukuna Getirilen Değişiklikler