Anatomi ve Fizyoloji Ders Kitabı Dr. Mehmet Özden  - Kitap

Anatomi ve Fizyoloji

Ders Kitabı

18. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
491
Barkod:
9789759545239
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anatomi ve fizyoloji, insan vücudunun yapısını ve işleyişini tanımlayan temel bilim dallarıdır. Zira insan sağlığı ile ilgili diğer tüm bilimler temelde anatomi ve fizyoloji bilgilerine dayanır.
Sağlık mesleğinde iletişim anatomik terimlerle kurulur. Sonuç olarak gerek insan vücut yapısını tanımanın gerekse tıbbi terimleri öğrenmenin zorlukları vardır. Bu nedenle, kitabın genişletilmiş 18. baskısında;
- Konular öğrencilerin anlayabileceği bir dille yazılmış, anlatımlarda tıbbi terimlere yer verilmiş; ancak tıbbi terimlerin açıklamaları Türkçe olarak yapılmış.
- İnsan vücudunun yapısı ve işleyişi resimlerle, şekillerle açıklanmış ve hemen hemen her konu en az bir görsel ile desteklenmiş; konular şemalar ve tablolarla da açıklanmış. Böylece kitap yaklaşık 500'e yakın görselle donatılmış.
- Konuların öğrenilmesini pekiştirmek amacıyla ünite sonlarına 1000'e yakın çoktan seçmeli değerlendirme soruları eklenmiş.
- Konuların öğrenilmesini kolaylaştırmak amacıyla gerek metinlerde gerekse resim ve şekillerde "tümden gelim" ya da "tüme varım" gibi eğitim metodolojisi yöntemleri uygulanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anatomi ve Fizyolojiye Giriş
.
İnsan Vücudunun Genel Yapısı
.
Sinir Sistemleri
.
Endokrin Sistem
.
Hareket Sistem
.
Vücut Sıvıları, Elektrolitler, Asit, Baz Dengesi
.
Kan
.
Dolaşım Sistemi
.
Solunum Sistemi
.
Sindirim Sistemi
.
Boşaltım Sistemi
.
Üreme Sistemi
.
Duyu Organları