Kaynaştırma Sınıflarında Sosyal Becerilerin Desteklenmesi Kimber L. Wilkerson, Jill K. Schurr, Aaron B. T. Perzigian  - Kitap

Kaynaştırma Sınıflarında Sosyal Becerilerin Desteklenmesi

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786053204367
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toplumsal yaşam için gerekli sosyal becerileri öğrenen engelli bireyler, içinde bulundukları toplum tarafından kabul edileceklerdir. Farklı sosyal ortamlara giren bireyler, karşılaştıkları problemlerle nasıl baş edebilecekleri konusunda çevresindeki kişileri model alacaktır. Bu sayede sosyal kabul artacak ve içinde bulunduğu topluma katılımı sağlanacaktır. "Kaynaştırma Sınıflarında Sosyal Becerilerin Desteklenmesi" adlı bu kitap engelli bireylere ailelerine ve onların eğitimine destek sunacak eğitimcilere iyi bir kaynak olacaktır.
Kitap İngilizceden Türkçeye çevrilmiş bir yayın olup, yedi bölümden oluşmaktadır. İçerik; sosyal becerilerin önemi, sosyal yeterliliğin gelişimi, okul çapında sosyal beceri gelişim yaklaşımları, akran destekleri, bireysel beceriler ve gelişimin değerlendirilmesi ve bireysel müdahale planlarını geliştirme ve uygulama konularından oluşmaktadır. Bu eserin yukarıda bahsedilen konunun önemini vurgulamak ve bu alanda çalışan kişilere ve engelli çocuk sahibi olan ailelere ışık tutmak açısından önemli bir kaynak olduğu düşünülmektedir.
Bu kitap Eğitim Fakültelerinin Özel Eğitim, İlköğretim ve Okul Öncesi Eğitimi bölümleri öğrencilerine; Orta Öğretim Meslek Liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri ile Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan öğretmenlere, engelli çocukların ailelerine ve konuya ilgi duyan kişilere bir kaynak kitap niteliğindedir.
(Tanıtım Bülteninden)