İngilizce – Türkçe / Türkçe – İngilizce Ekonomi İşletme Sözlüğü Prof. Dr. Nur Keyder, Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu, Yrd. Doç. Dr. Adil Oran  - Kitap
İngilizce – Türkçe / Türkçe – İngilizce

Ekonomi İşletme Sözlüğü

2. Baskı, 
Ocak 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
566
Barkod:
9789750206047
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ekonomi ve İşletme alanlarındaki ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla çıkarılan bu sözlük, ilk baskısında daha çok finans, muhasebe, para ve bankacılık ağırlıklıydı. Bu baskıda ekonomi ve işletmenin diğer alt alanları da eklenerek oldukça zengin bir Ekonomi ve İşletme sözlüğü siz okuyucularımızın beğenisine sunulmuştur.
Çalışmanın bu baskısında kelime ve terim sayısı 13368'i İngilizce, 12489'u Türkçe olmak üzere toplam 25857'ye çıkarılmıştır. Bazı terimler için açıklama veya formül verilmekle beraber, sözlük ansiklopedik nitelik taşımamaktadır. Sözlüğün kapsam alanı genişletilmiş; gümrük–gümrükleme, sigortacılık, örgüt, yönetim, insan kaynakları, pazarlama, üretim yönetimi, yöneylem araştırması, bilişim sistemleri, uluslararası kuruluş ve hukuki terminoloji sayısı arttırılmış, kurum adları, yüksek mahkeme çeşitleri, bakanlık adları, ülke adları, ülke paraları, kanun adları, denetleme organlarınca kullanılan terimler ve AB terimlerine daha geniş yer verilmiştir. Ülke adları ve ülke paraları, ekte tablo halinde verilmiştir. Uluslararası Örgütler, AB Kurumları ve seçilmiş Terminolojisi, Türk Kanunları, Türkiye'de Yüksek Mahkemeler, Türkiye'de Bakanlık ve Siyasi Parti adları, İngilizce ve Türkçe olarak ekte sıralanmış, ayrıca sözlük içine alfabetik olarak serpiştirilmiştir.
Bu baskıda, sözlüğün kapsamı ile doğrudan ilişkili olmasa da, sıkça rastlanan güncel kelimelere daha büyük ölçüde yer verilmiştir. Burada amaç, tercüme yapan kişinin elinin altında daha kapsamlı bir kaynak bulunmını sağlamaktır.