Eğitim ve Psikolojide Araştırma ve Değerlendirme Çeşitliliğin Nicel, Nitel ve Karma Yöntemlerle Bütünleştirilmesi Donna M. Mertens  - Kitap

Eğitim ve Psikolojide Araştırma ve Değerlendirme

Çeşitliliğin Nicel, Nitel ve Karma Yöntemlerle Bütünleştirilmesi

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
488
Barkod:
9786051703145
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, araştırma yürütme mantığına göre düzenlenmiştir. 1. Bölüm, temel araştırma paradigmaları ve varsayımları hakkında açıklamalar içermektedir. Araştırma paradigmalarını ve varsayımlarını kavrayan öğrenciler, yalnızca kendi araştırmaları hakkında metodolojik kararlar vermeye hazır olmakla kalmayacak, aynı zamanda araştırma topluluğundaki araştırmaya en uygun yaklaşımlar üzerine tartışmalara etkin bir şekilde katılabileceklerdir. Ayrıca, araştırmacıların araştırma yolunda yürümeye başlarken zihinlerinin önünde tutmaları gereken temel bir ilke olarak ele almaları gereken etik konusu yine 1. Bölüm'de tartışılmıştır. Etik konusu araştırma sürecinde merkezi öneme sahip olduğundan ayrıca tüm bölümlere entegre edilmiştir.
2. Bölüm, sistematik sorgulama için özel bir bağlam olarak program değerlendirmesine genel bir bakış sunmaktadır. 3. Bölüm'de, alanyazın taramasının gerçekleştirilmesinin ve sorunun odağını formüle etmenin özü açıklanmaktadır. Bu bölüm, kendi araştırmasını yapan ya da okuyup inceleyen tüm araştırmacı adayları için değerlidir. Sistematik sorgulamaya çeşitli yaklaşımlar, deneysel ve yarı deneysel araştırma, nedensel karşılaştırmalı ve ilişkisel araştırma, tarama yöntemleri, tek durum araştırması, nitel yöntemler, tarihi ve anlatı çalışmaları ve karma yöntem dâhil olmak üzere 4.-10. arasındaki bölümlerde açıklanmaktadır.
Son üç bölüm öğrencinin araştırma sürecini tamamlamasına yardımcı olmaktadır. 11. Bölüm'de, araştırma kapsamında insanlarla çalışırken spesifik etik kaygıları ve örneklemin tanımlanması ve seçilmesi ile ilgili konular açıklanmaktadır. 12. Bölüm'de, çeşitli yollarla toplanan verilerin kalitesini değerlendirmek için standartlar ve veri toplama stratejileri için nicel, nitel ve karma yöntemler ele alınmaktadır. 13. Bölüm'de veri analizi için nicel, nitel ve karma yöntemler sunulup verilerin yorumlanması ve araştırma sonuçlarının raporlanması ile ilgili konular tartışılmaktadır. Bu bölümde, öğrencilere yüksek lisans veya doktora tez gereklilikleri veya dış finansman için önerebilecekleri bir araştırma planı ve bir yönetim planı içeren bir proje planının nasıl yazılacağı da anlatılmaktadır. Bu son üç bölüm örnekleme, veri toplama ve analiz konularını anlatarak araştırma önerinizi tamamlamanıza yardımcı olur.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Araştırmaya Giriş ve Etik Uygulama
.
Değerlendirme
.
Alanyazın Derlemesi ve Araştırmayı Odaklandırma
.
Deneysel ve Yarı Deneysel Araştırmalar
.
Nedensel Karşılaştırmalı ve Korelasyonel Yaklaşımlar
.
Tarama Yöntemi
.
Tek Durum Çalışması
.
Nitel Araştırma ve Eylem Araştırması
.
Tarih, Yaşam Öyküsü Araştırması ve Otoetnografi
.
Karma Yöntem Araştırmaları
.
Örnekleme
.
Veri Toplama
.
Veri Analizi, Yorum ve Kullanım