Kadın Hakları – Adli Yardım Eğitim Seminerleri İstanbul Barosu Yayın Kurulu  - Kitap

Kadın Hakları – Adli Yardım Eğitim Seminerleri

1. Baskı, 
Mart 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
215
Barkod:
9786055316426
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Baro bünyesinde kurulduğu günden bu yana Kadın Hakları mücadelesi konusunda önemli çalışmalara imza attı.
Bu konuda faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşuyla ortak adımlar attık. Yayın ve bilgilendirici broşürler hazırlayıp ücretsiz olarak dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Ve nihayet en önemli çalışmalarımızı da Baro bünyesinde yürütüyoruz.
Avukatlarımız bu yolda kadınlara hukuki yardım sunuyorlar. Merkez olarak kadınlara hukuki yardım sunan meslektaşlarımızın meslek içi eğitim seminerleri de büyük ilgi görüyor. Bu eğitim seminerlerinde sunumlarda bulunan her biri alanında uzman eğitimciler kadın hakları mücadelesinde bilgi ve deneyimlerini avukatlarla paylaştılar.
Bu kitapta bu sunumları biraya getirdik. Kitabımızın son kısmına da hem 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu ve Yasa'ya bağlı iki uygulama yönetmeliğini hem de içtihatlara yer verdik.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Av. Aydeniz Alisbah TUSKAN, Toplumsal Cinsiyet, Toplumda Kadına Biçilen Roller, Çözümleri ve Kadınların Adalete Erişiminde İstanbul Barosu'nun Rolü
.
Av. Nazan MOROĞLU, Kadının insan Haklarına Yönelik Uluslararası Sözleşmeler
.
Prof. Dr. Şaibe OKTAY ÖZDEMİR, Mal Rejimlerine İlişkin Genel Bilgiler ve Ana Hatlarıyla Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi
.
Prof. Dr. Ayşe NUHOĞLU, Aile Fertlerine Kötü Muamele Suçu
.
Prof. Dr. Nevzat ALKAN, Kadına Yönelik Şiddete Adli Tıp Yaklaşımı
.
Av. Nülifer AY, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetle Mücadelede Hukuki Düzenlemeler
.
Psikolog Neşe DOĞAN YÜKSEL, Aile Mahkemelerinde Uzmanlar
.
Av. İzzet DOĞAN, Boşanma Sebepleri