Konut Finansmanı Sistemi Çerçevesinde İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler Yrd. Doç. Dr. Ayça Akkayan Yıldırım  - Kitap
Konut Finansmanı Sistemi Çerçevesinde

İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler

1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
284
Barkod:
9789753683746
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu belirlemelerden hareketle, konut finansmanı sisteminin temel taşlarından biri olarak nitelendirilebilecek İTMKTere ilişkin ayrıntılı yapıyı düzenleyecek bu yeni ikincil mevzuat düzenlemesi öncesinde, İTMK'lere ilişkin bu çalışmanın hazırlandığı dönemde yürürlükte olan 2499 sayılı SerPK hükümlerine dayanılarak düzenlenmiş olan SPK Seri 111/33 No'lu Tebliğ hükümleri uyarınca yapmış olduğumuz değerlendirmelerin sunulmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.
Sonuç itibariyle, henüz 6362 sayılı SerPK md. 59/f. 5 hükmüne dayanılarak hazırlanmış ve yürürlüğe girmiş bir tebliğ bulunmadığından; Alman İpotek Bankaları Kanunu'nu ilga ederek, 2005 tarihinde yürürlüğe girmiş olan Alman Rehinli Tahvil Kanunu hükümlerinden faydalanılmak suretiyle hazırlanmış olan SPK Seri 111/33 No'lu Tebliğ düzenlemelerinin, değerlendirmelerimizde esas alınmış olduğu özellikle vurgulanmalıdır. Anılan Tebliğ'in metni çalışmanın ekinde sunulmaktadır. Çalışma, belirtilmiş olan bu çerçevede, savunulduğu şekle bağlı kalınarak hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansman Sağlama Aracı Olarak Teminatlı Borçlanma Senetlerine Genel Bakış
.
İpotek Teminatlı Menkul Kıymetlerin İçerdiği Haklar, Hukuki Niteliği ve İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhraççıları
.
İpotek Teminatlı Menkul Kıymetlerin Karşılığını Teşkil Edebilecek Varlıklar
.
Teminat Sorumlusu ve Teminat Defteri
.
İhraççının Finansal Durumunun Bozulması Halinde Teminat Konusu Varlıkların İdaresi Bakımından Alınacak Tedbirler ve Yatırımcıların İflasın Hukuki Sonuçlarının Korunması