S7–200 PLC'lerle Otomasyon – Temel Seviye Micro Automation Simatic S7 – 200 Recep Çetin  - Kitap

S7–200 PLC'lerle Otomasyon – Temel Seviye

Micro Automation Simatic S7 – 200

7. Baskı, 
Şubat 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x29
Sayfa:
360
Barkod:
9789759870232
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Otomasyon tekniği sadece bir bilim dalını içinde bulundurmaz. Otomasyonla meşgul olan kişilerin elektrik, elektronik, gibi bilim dallarının yanı sıra pnömatik, hidrolik ve mekanik konularını da iyi kavraması gerekmektedir. Çünkü bu günkü sanayi teknolojisi artık PLC ve pnömatik - hidrolik - mekanik sistem üzerine kuruludur. Günümüzde teknik okullar sanayiye bu konularda ara eleman yetiştirmek amacı ile kurulmuş ancak teknik okullardaki donanım eksikliği nedeni ile ne yazık ki okullarımız sanayideki gelişmelere ayak uydurmakta zorlanmaktadır.
Otomasyon sistemlerinde kumanda sistemi olarak bir çok marka ve modelde PLC kullanılmaktadır. Her marka veya modelin kumanda komutları ve adres isimleri farklı olabilir. Ancak marka ve model ne olursa olsun tüm PLC lerin çalışma prensipleri ve mantıkları temelde aynıdır. Dolayısıyla herhangi bir PLC nin kumandasını öğrenen biri kişi diğerini de zorlanmadan öğrenebilir.
Bu kitapta SIEMENS S7 - 200 serisi PLC cihazları' nın kumandası tüm detayları ile anlatılmakta olup tüm örnekler denenerek kitaba konulmuştur. Kitabın kullanıcılara yararlı olabilmesi için değişik kaynaklardan yararlanılmıştır. Kitap, sanayi çalışanlarının kullanımının yanı sıra Meslek Yüksek Okullarının da PLC ile ilgili derslerinin müfredat programlarına uygun olarak hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
PLC'ye Giriş
.
Microwin 32 Programının Bilgisayara Yüklenmesi
.
Microwin 32 Program Menülerinin Kullanılması
.
PLC'de Programlama Mantığı
.
Set ve Reset Röleleri, Kenar Tetiklemeler
.
Zaman Röleleri (Zamanlayıcılar)
.
Sayıcılar
.
Karşılaştırma Komutları
.
Program Akış Kontrol Komutları
.
Döngü Komutları
.
Artırma ve Azaltma Komutları
.
Dönüştürme Komutları
.
Hızlı Sayıcılar (Speed Counters)
.
Akümülatörler
.
S7 – 200 PLC'lerin Ek Modüllerin Teknik Özellikleri