İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terör Örgütünün Propagandası Suçu Dr. Zeki Yıldırım  - Kitap
İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında

Terör Örgütünün Propagandası Suçu

2. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
406
Barkod:
9786257088992
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
432,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İfade özgürlüğü kapsamında yer alan propaganda faaliyeti içeriği itibariyle sınırsız değildir. İnsanlığa karşı ortak bir tehdit olan ve başta yaşam hakkı ve diğer tüm temel hak ve özgürlüklerin kullanımına engel olan tehlikelerden birisi olarak kabul edilen "terör" ve bunun cebir tehdit ve şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterme, teşvik etme, övme ve kabullenilmesine yönelik faaliyet olan "terör propagandası suçu"nun, ifade ve basın özgürlüğü ile sınırlarının ceza hukukundaki yerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi teori ve uygulama açısından önemlidir.
Kamu düzenini bozan bir suç olarak terör örgütünün propagandası suçunun unsurları, kapsamı ve çerçevesinin belirlenmesi, özgürlük ve güvenlik dengesinin daha iyi ortaya konulması gerekmektedir. Bunun için mukayeseli hukuk ve ABD Federal Yüksek Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türk mahkemelerinin yorum ve içtihatlarının ele alınıp konunun karşılaştırmalı incelenmesi terörle mücadelede ve akademik anlamda Ülkemize katkı sunacaktır. Bu düşüncelerle hazırlanan bu çalışmanın önemli bölümü, TÜBİTAK'ın Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Programı desteğiyle misafir araştırmacı olarak ABD Connecticut Eyaletinde bulunan University of Connecticut School of Law'da gerçekleştirilmiş.
Kitabın ismi Birinci baskıda "İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terörizmin Propagandası Suçu" iken, Kanunla uyum sağlamak amacıyla bu baskıda "İfade ve Basın Özgürlüğü Bağlamında Terör Örgütünün Propagandası Suçu" olarak değiştirilmiş. İlk baskıdan sonra geçen zaman içerisinde yayınlanan akademik çalışmalar, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve ABD Yüksek Mahkemesi kararları gözden geçirilerek, değerlendirilmiş ve kitaba işlenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İfade ve Basın Özgürlüğü
.
Mukayeseli Hukukta Terör Örgütünün Propagandası Suçu
.
AİHM Kararlarında Terör Örgütünün Propagandası
.
Türk Hukukunda Terör Örgütünün Propagandası Suçu