İşletme Finansmanı Doç. Dr. Sibel Fettahoğlu, Prof. Dr. Abdurrahman Fettahoğlu  - Kitap
4. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x24
Sayfa:
314
Barkod:
9786052012857
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
490,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Finansal yazında, genel olarak iki önemli yaklaşımdan söz edilir: (1) Geleneksel finans yaklaşımı, (2) Modern finans yaklaşımı. Bu iki yaklaşımdan birincisi, bu yapıtta temel alınmıştır.
İşletmenin mal ve/veya hizmet üretimini yaparak pazarda yarışmayı uzun süreli sağlayabilmesi için gerekli kaynakların nerelerden ve nasıl sağlanabileceği, bu çalışmada incelenmektedir.
İşletme finansmanı içinde finans yolları, analitik bir şekilde incelenmektedir. Bu bağlamda yapıt, yedi bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde finans ile ilgili ana kavramlar açıklandıktan sonra ikinci bölümde finansın sistemleştirilmesine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde işletmenin varlığını etkileyen iki önemli kavram açıklanmaktadır: Likidite ve Finansal Denge. Dördüncü bölümde ise, finans ve riziko konuları irdelenmektedir. Beşinci bölümde özsermaye finansı üzerinde durulmaktadır. Altıncı bölümde içkaynak ve yedinci bölümde yabancı kaynak sağlama yolları açıklanmaktadır.
Bu çalışma, lisans düzeyinde okutulan işletme finansmanı derslerinde, yüksek lisans düzeyinde yapılacak araştırma konularında ve aynı zamanda finans alanında çalışanların uygulamalarında yararlı olmak üzere hazırlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Temeller
.
Finansman Türleri
.
Likidite ve Finansal Denge
.
Finansman Karar Ölçütleri
.
Özkaynak (Özsermaye) Finansmanı
.
İçkaynak Finansmanı
.
Yabancı Kaynak(Sermaye) Finansmanı