Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:97 Eylül 2014 Mutlu Dinç

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:97 Eylül 2014

Mutlu Dinç (Editör)

1. Baskı, 
Eylül 2014
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
180
Barkod:
1306980214093
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
34,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Değerli Okurlarımız ve Değerli Yazarlarımız,
Yeni adli yılda, Terazi Hukuk Dergisi olarak birbirinden dikkat çekici çalışmalarla yine karşınızda olacağız. Her yeni adli yıl döneminde yinelediğimiz üzere hedefimiz, sayfaları tüm hukuk ailesine açık olan; okurlarının yazarları/yazarlarının okurları olduğu bir Terazi’yi birlikte oluşturmaktır.
Adli yılın ilk sayısına, güncel; güncelliğini daha uzun bir süre koruyacak ve oldukça tartışmalı bir alana ayırarak “Bilişim Hukuku Özel Sayısı”yla başlamak istedik. Bu doğrultuda, Olgun Değirmenci’nin “Bilgi Toplumunun Delil Türü: Sayısal Deliller ve Bilimselliği” başlıklı, Servet Yetim’in “Sosyal Medya, İfade Özgürlüğü İlişkisi ve Türkiye” başlıklı ve Hüseyin Çakır ile Hanife Göker tarafından birlikte hazırlanan “Gençlerin Bilişim Suçlarına İlişkin Farkındalık Düzeylerinin İncelenmesi” başlıklı çalışmalarını hakemli makaleler olarak ilginize sunuyoruz.
Ali Karagülmez’in “İnternet Alan Adları ve Bazı Hukukî Sorunlara İlişkin Yargı Kararları”, Emre Kıyak’ın “Bilgisayar Programının Kaynak Kodları Üzerinde Mahkemece İnceleme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar”, Necati Meran’ın “İnternet Yoluyla İşlenen Suçlar ve Kişilik Hakları İhlalinin Engellenmesinde Yeni Düzenlemeler”, Sefer Oğuz’un “Alan Adını Düzenleyen Türk İkincil Mevzuatının Değerlendirilmesi”, Nurullah Karakaş’ın “ABD Federal Yüksek Mahkemesi’nin Araçlara GPS Takip Cihazı Takılmak Suretiyle Yapılan Aramalara İlişkin Kararı” ve Ersan Şen’in “E- Posta Takibi”başlıklı çalışmalarının da ilginizi çekeceğine inanıyoruz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Yrd. Doç. Dr. Olgun DEĞİRMENCİ: Bilgi Toplumunun Delil Türü: Sayısal Deliller ve Bilimselliği
.
Dr. Servet YETİM: Sosyal Medya, İfade Özgürlüğü İlişkisi ve Türkiye
.
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ÇAKIR – Hanife GÖKER: Gençlerin Bilişim Suçlarına İlişkin Farkındalık Düzeylerinin İncelenmesi
.
Doç. Dr. Ali KARAGÜLMEZ: İnternet Alan Adları ve Bazı Hukukî Sorunlara İlişkin Yargı Kararları
.
Emre KIYAK: Bilgisayar Programının Kaynak Kodları Üzerinde Mahkemece İnceleme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar
.
Necati MERAN: İnternet Yoluyla İşlenen Suçlar ve Kişilik Hakları İhlalinin Engellenmesinde Yeni Düzenlemeler
.
Dr. Sefer OĞUZ: Alan Adını Düzenleyen Türk İkincil Mevzuatının Değerlendirilmesi
.
Çev.: Nurullah KARAKAŞ: ABD Federal Yüksek Mahkemesi’nin Araçlara GPS Takip Cihazı Takılmak Suretiyle Yapılan Aramalara İlişkin Kararı: United States v. Antoine Jones (565 U.S.–2012)
.
Prof. Dr. Ersan ŞEN: E– Posta Takibi
.
Hakim Mehmet Akif TUTUMLU: Terditli Davada Hüküm Kurma Sorunu
.
Akif YILDIRIM: Bireysel Başvuru Öncesinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına İtiraz Kanun Yolunu İşletmesi İsteminde Bulunulması, Tüketilmesi Gereken Bir Yol mudur?
.
Rüknettin KUMKALE: Ortaklarla Borç Alacak İlişkisinin Vergisel Boyutu
.
Remzi ÖZMEN: Bunlar Düzeltilebilir Şeylerdir…
.
Yüksek Yargı Kararları
.
Hukuk Dünyasından Haberler
.
Hukuk Ajandası