MTK ile Karşılaştırmalı HMK Hükümlerine Göre  Hakem Kararlarının İptali Şaziye Tuba Ulukuş Bulut  - Kitap
MTK ile Karşılaştırmalı HMK Hükümlerine Göre

Hakem Kararlarının İptali

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
207
Barkod:
9786050503128
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk hukuk sisteminde hakem kararının iptali davasının incelendiği bu çalışmanın birinci bölümünde tahkim kavramının tanımı, tarihi gelişimi, türleri, Türk hukuk sistemi içindeki yeri, hakem kararının hukuki niteliği ve hakem kararına karşı başvurulabilecek yollar incelenmiş.
Çalışmanın ikinci bölümünde iptal davasına bakacak mahkeme, davanın açılma süresi, davanın tabi olduğu yargılama ve inceleme usulü ile ispat yükünün hangi tarafta olduğu, iptal davası açılmasının hakem kararına etkisi gibi usuli konular incelenmiş.
Çalışmanın üçüncü bölümünde hakem kararının iptaline ilişkin olarak Hukuk Muhakemeleri Kanununda ve Milletlerarası Tahkim Kanununda sayılan sebepler incelenmiştir.
Çalışmanın dördüncü bölümünde iptal davası neticesinde verilebilecek kararlar, bu kararların sonuçları ve bu kararlara karşı başvuru yolları incelenmiş.
Çalışmada incelenen konulara ilişkin HMK ve MTK hükümlerinin karşılaştırılarak benzerlik ve farklılıkların ortaya konulması ilgili başlıklar altında yapılmış olup, tartışmalı konularda doktrin ve Yargıtay görüşleri ortaya konulmaya çalışılmış, yeri geldiğinde kişisel görüşlerimize de yer verilmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tahkim ve Hakem Kararı
.
İptal Davasında Usul Hükümleri
.
İptal Sebepleri
.
İptal Davasının Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler