Grupla Psikolojik Danışmanın Temel Kavram ve İlkeleri Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin  - Kitap

Grupla Psikolojik Danışmanın Temel Kavram ve İlkeleri

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786053207009
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
115,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin en önemli ve işlevsel olarak kabul edilen grupla psikolojik danışma alanının hemen tüm boyutlarını eski ve yeni, özgün ve aktarmalı en yeni kaynaklara dayanarak, tanıtmaya, incelemeye, açıklamaya çalışmış. Kitap, grupla psikolojik danışmanın temel kavramlarının temel niteliklerini, güdümlü ve güdümsüz hemen tüm grupla danışma türlerini, grup sürecine temel olacak ana kavramları, kuramsal ve uygulamalı temelleriyle tanıtma konusu yapmış.
Grupla psikolojik danışmanın içeriklerinde yer alan grup ortamının özellikleri, çeşitli kuramların ve kuramcıların yaklaşımları ışığında grup sürecinin evreleri, grubun özel ve genel davranışsal amaçları, grup ortamları içinde gerilim, direnç, danışman nitelikleri, grup liderliği stratejileri, grup içinde güçlüğü olan danışanların duyguları ve baskın nitelikleri, gruba başlama ve sonlandırma sürecinin özellikleri, grup içinde kullanılabilecek çeşitli teknikler vb. inceleme konusu yapılmış.
Kitapta, grup çeşitlerinin yanında çağdaş teknolojiler içinde yer alan görüntülü psikolojik danışmanın içerikleri ve nitelikleri de genel çizgileriyle tanıtılmaya çalışılmış. Ayrıca, grupla psikolojik danışma uygulamalarına temel olabilecek çeşitli psikolojik danışma kurumlarıyla grup türleri ilişkilendirilmeye çalışılmış, grupla danışmanın özel ve genel amaçlara ulaşma sürecinde daha etkili ve verimli olmanın koşulları tartışma konusu yapılmış.
(Tanıtım Bülteninden)