Masaj Tanushree Podder  - Kitap
1. Baskı, 
Ağustos 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
172
Barkod:
9789944455404
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
26,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Batılı ülkelerin masajın sihirli güçlerini fark etmesinden çok daha önce, Doğulu ülkeler kendi yerli dehaları sayesinde bu gücü asırlar boyunca kullandılar. Masajın gerginliği azaltmadaki ve bütün ağrı ve sancılardan arındırmadaki etkisini her Hintli bilir.
Hindistan’da masaj terapisi bir bireyin doğduğu anda başlar ve çok ileriki yaşlarına kadar yaşam boyu devam eder. Eski çağlarda zenginler masaj sanatında uzman olan bir hizmetkâr maiyeti bulundururlardı. Bir kadın doğum yaptığında doğum sonrası masaj sanatının ustası olan yaşlı bayanlar kasları önceki sıkılığına ulaştırarak annenin vücudunun eski şeklini almasını sağlarlardı. Bebeklere özel bir masaj yaparak iyi gelişmeleri, daha iyi uyumaları ve daha dirençli olmaları sağlanırken kendilerini daha güvende ve seviliyor hissetmeleri sağlanırdı, bu şekilde hem fiziksel hem de duygusal anlamda beslenirlerdi.
Atalarımız yorgun bacak kaslarının hafif bir masajla toparlanabileceğini biliyorlardı. Brahmi ve Bhrimgaraj yaprakları ve Hindistan cevizi yağı ile hazırlanmış ferahlatıcı bir karışımla yapılan baş masajının faydalarını da biliyorlardı. Hindistan’daki birçok evde haftada bir yağlı vücut ve baş masajı yapılan eğlenceler düzenlenirdi. Bu hiç aksatılmadan her Pazar yapılan bir ayin gibiydi.
(Tanıtım Bülteninden)