Anonim Şirketler Hukuku Cilt:1 Prof. Dr. İsmail Kırca, Doç. Dr. Feyzan Hayal Şehirali Çelik, Doç. Dr. Çağlar Manavgat  - Kitap
1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
756
Barkod:
9789755372150
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın yazarları da yeni Kanun'u anlama çabasında olan akademisyenlerdendir. Kitap, her üç yazar için de ilk ortak çalışma niteliğindedir. Şüphesiz farklı zihinlere, çalışma sistemlerine ve bakış açılarına sahip kişilerin ortak bir paydada buluşması kolay değildir. Ancak yazarların farklı odak noktalan ve farklı ayrıntıları algılamaları, büyük bir resmin tamamının görülebilmesinde bir fırsat olarak düşünülmüş; kitabın hazırlanması süreci, farklı bilgi ve deneyimlerin, anlayış ve kavrayışların harmanlanarak farklılıkların zenginliğe dönüştürülmesine tanık olmuştur.
Bu kapsamda, anonim şirketler hukukuna ilişkin TTK düzenlemeleri, Kanun'un esasını oluşturan teorik çerçeve ile temellendirilerek ve uygulamada ortaya çıkabilecek sorunlar üzerinde fikir yürütülerek irdelenmeye çalışılmıştır.
Anonim şirketlerin küreselleşen dünya düzenindeki yeri ve sınırları aşan ekonomik etkisi dikkate alınarak, bir anlamda "resmin tamamını görebilmek" açısından ülkemizdeki düzenlemeler dünya ile bağlantılı olarak ele alınmıştır.