Tiyatronun Politik Ekonomisi Devlet ve Piyasa Kıskacında Tiyatro Sacit Hadi Akdede  - Kitap

Tiyatronun Politik Ekonomisi

Devlet ve Piyasa Kıskacında Tiyatro

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
185
Barkod:
9786257090223
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Tiyatronun politik ekonomisi" başlığı atılan bu kitaptan okuyucu ne beklemeli? Öncelikle hemen belirtelim ki, bu kitap, adından da anlaşılacağı gibi, tiyatro sanatını estetik ya da sanatsal açıdan değil, politik ekonomi açısından inceleyen bir araştırma metnidir. Bu kitapta tiyatro sanatının, ekonomi biliminin araçları ve yöntemiyle araştırabilecek boyutu veya kısmı araştırılacaktır.
Bu kitap boyunca iktisat ve ekonomi terimleri birbirinin yerine sık sık kullanılabilecektir. Bununla birlikte, bazen iktisat sözcüğünün sıfatını (iktisadi) bazen de ekonomi sözcüğünün sıfatını (ekonomik) en uygun bağlamlarında kullanmaya özen gösterilmiş.
Tiyatro en önemli sahne sanatlarından biri olarak sanatsal/estetik açıdan tiyatrocular tarafından zaten incelenmekte, araştırılmakta ve icra edilmektedir. Tiyatronun estetik sorunlarının dünyanın iktisadi yapısıyla da ilişkili olduğuna dair gözlemimiz ve tiyatronun bir sanat alanı /dalı olarak sürdürülebilir olması yönündeki ekonomik/politik engellerin ve sürdürülebilir olması yönündeki teşviklerin araştırılması bu kitabın temel konulan arasındadır.
Bu kitabın amacı, Türkiye'de iktisadi anlamda endüstri kelimeSini değil, belki sektör kelimesini bile kullanmamıza olanak sağlayacak iktisadi büyüklüğe ulaşmamış bir aktivite olarak, tiyatro alanını politik iktisat alanının araçlarıyla incelemektir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sanatın Politik Ekonomisi Bağlamında Tiyatro
.
Ekonomik ve Siyasi Güç Bağlamında Tiyatro Sanatı
.
Türkiye'de Kültür Politikaları: Çok Kısa Bir Analiz
.
Tiyatro, Ekonomi ve Siyaset İlişkisi
.
Genel Olarak Devlet Tiyatroları:
.
Devlet Tiyatrolarının İktisadi ve İdari Yapısı ve Dünya İle Karşılaştırma
.
İktisadi Yapı
.
Özel Tiyatroların Piyasa Yapısı ve Özel Tiyatrolara Devlet Yardımı
.
Devlet Tiyatrolarının Siyasi Yapısı