Kültür & Tabiat Varlığı / Define Kavramları ile İzinsiz Araştırma, Kazı ve Sondaj Yapmak Suçları Dr. Öğr. Üyesi Enes Köken  - Kitap
Kültür & Tabiat Varlığı / Define Kavramları ile

İzinsiz Araştırma, Kazı ve Sondaj Yapmak Suçları

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
158
Barkod:
9786257802062
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
176,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kültür ve tabiat varlıklarının korunmaları için alınan önlemlerin zaman içinde yetersiz kalmasından dolayı, çağın gereğine uygun hale getirilebilmesi adına mevcut yasa ve ilgili yönetmeliklerin daha da etkinleştirilebilmesi için 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 27.07.2004 gün 25535 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5226 sayılı Kanunla yeniden düzenlenmiş. Söz konusu Kanun ile koruma amaçlı imar planları, kazanılmış haklar, Koruma Yüksek Kurulu ve Koruma Kurulları ile kamulaştırma, zilyetlik gibi mülkiyet konularında düzenlemeler yapılmış. Ayrıca, korumacılık konusunda yerel yönetimlere bazı yetki ve sorumluluklar verilmiş, tescilli yapıların onarımı konusunda mali katkı sağlamak amacıyla yeni kaynaklar oluşturulmuş ve tescilli yapılara muafiyetler ve katkılar getirilmiş.
Çalışma da KTVKK m. 74'ündeğişiklikten önceki haline değinilmeyecek olup, sadece güncel hali kapsamında açıklamalarda bulunulmuş.
Ülkemizde yaygın şekilde işlenen 2863 sayılı Kanunun 74. maddesinde düzenlenen izinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapma suçu ile ilgili içtihat birliği sağlamak, bu noktada ilgili mahkemelere/uygulayıcılara yol göstermek, ceza hukuku alanında bir boşluğu doldurmak ve ilgili suç tipiyle ilgili daha sonra yapılacak çalışmalara kaynak oluşturmak adına söz konusu eser oluşturmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kültür Varlığı, Tabiat Varlığı ve Define Kavramları
.
Alman Hukukunda Kültür Varlığı, Tabiat Varlığı, Define Kavramı ve Hukuki Düzenlemeler
.
Kültür Varlıkları Bulmak Amacıyla İzinsiz Olarak Kazı veya Sondaj Yapmak Suçu (KTVKK M. 74–1)
.
İzinsiz Define Araştırma Suçu (KTVKK M. 74–2)
Kitapla İlgili Kategoriler