Yapım İşlerinde İhtirazı Kayıt Atilla İnan  - Kitap

Yapım İşlerinde İhtirazı Kayıt

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
230
Barkod:
9786058561335
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Derneğimizin tüzel kişiliğini kazanması birbirini takip eden uygulamalar sonucu olmuş, 90 il ve ilçede 125 eğitim semineri gerçekleştirmiştir. Başlangıçta o zamanlar TURMOB Genel Başkanı Mustafa ÖZYÜREK ve B. Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ejder YILMAZ'ın yardımlarıyla 1996 yılında başlayan bilirkişi eğitim seminerlerine, bu güne değin 50.000'e yakın uzmana bilirkişi eğitim sertifikaları verilmiştir.
Eğitim programlarında bilirkişi etiği, hak ve yükümlülükleri ile rapor düzenleme esas ve yöntemlerine ağırlık verilmiştir. Eğitim programlarına Anayasa Mahkemesi Üyesi Şevket APALAK, E. Yargıtay Hukuk Genel Kurul Başkanı Erdal SANLI, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat BAKICI. Yargıtay Tetkik Hakimi Dr. Mustafa SALDIRIM, Av. Gülsen TOPÇUOĞLU, Prof. Dr. Ejder YILMAZ, Prof. Dr. Doğan SOYASLAN, Prof. Dr. Kudret GÜVEN görev almışlardır.
Derneğimiz tüzel kişilik kazandıktan sonra, sadece ve sadece bilirkişilerin hak ve sorumluluklarının geliştirilmesi için çalışmıştır. Pek çok demeğin yaptığı gibi, bir siyasi parti şubesi, gibi olmamıştır. Ne bir iktidar uzantısı, ne de muhalefet partisi gibi davranmamıştır. Temel amacı olarak bilirkişiliği kurumsallaştırmak, bir başka deyişle barolarımız ve yeminli mali müşavir odalarımız gibi kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu haline getirmek olmuştur. (Sunuş’tan)