Bilgisayar Destekli Fen ve Teknoloji Öğretimi Materyal Geliştirme ve Etkinlik Örnekleri Yrd. Doç. Dr. Kamil Altın  - Kitap
Bilgisayar Destekli

Fen ve Teknoloji Öğretimi

Materyal Geliştirme ve Etkinlik Örnekleri

1. Baskı, 
Şubat 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x23
Sayfa:
275
Barkod:
9789752959927
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İlk ve ortaöğretim okullarına öğretmen yetiştirmekle görevli eğitim fakültelerinde de son yıllarda dünyada ve ülkemizdeki fen eğitimindeki gelişmelere paralel olarak, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersi zorunlu ders olarak verilmektedir. Bu derslerde; kavramların, konuların önce öğretmen adayları tarafından doğru ve kalıcı öğrenilmeleri, daha sonra da öğrencilere rehberlik yapmaları hedeflenmiştir.
Materyal geliştirmede çok değişik yöntemler ve araçlar kullanılmaktadır. Bilgisayar teknolojileri, bu alanda hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından en yaygın kullanılan araçlar arasındadır. Bu kitapta, kullanımı basit, programlama dili bilmeden materyal geliştirmeye izin veren simülasyon yazılımlarıyla yeni müfredata uygun etkinliklerin nasıl üretileceği anlatılmış ve her kazanıma karşılık gelecek şekilde çok sayıda etkinlik oluşturulmuştur. Kitapta yer alan etkinliklerin birçoğu, internetten indirilen demo sürümleriyle üretilebilecek özelliktedir.
Bu nedenle ilgili öğretmen/öğrenciler başlangıçta bu yazılımları ücretsiz olarak internet adreslerinden indirerek kullanabilirler. İnternet adresleri hem kitabın ilgili sayfalarında hem de kaynaklar kısmında bulunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilgisayar Destekli Öğretim
.
Interactive Physics Nedir?
.
Interactive Physics Uygulamaları: Etkinlik Örnekleri
.
Bilgisayar Destekli Öğretim Amaçlı Yazılımlar