Medisinal Kimya İlaç Kimyasına Giriş Graham L. Patrick  - Kitap
Medisinal Kimya

İlaç Kimyasına Giriş

5. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
476
Barkod:
9780199693979
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
459,00
İndirimli (%10):
413,10
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, kimyada temel bir bilgiye sahip lisans ve lisansüstü öğrencilerini ve ilaç kimyasında bir derece veya birimi okuyanları hedefler. İlaç tasarımını ve vücudumuzu etkileyen ilaçların moleküler mekanizmasını anlaşılır, okunabilir ve ilginç bir şekilde aktarmaya çalışır. Bunu yaparken, tüm yaşamımızda ilaç kimyasının Önemini ve kimya, biyokimya, fizyoloji, mikrobiyoloji, hücre biyolojisi ve farmakoloji disiplinlerini örtüştüren bir alanda çalışmanın büyüsünü vurgular. Sonuç olarak, kitap ilaç endüstrisinde bir gelecek kariyeri düşünen öğrenciler için özellikle ilginçtir.
Bu baskıdaki yenilikler
İlk dört baskının başarısının ve okuyuculardan gelen yararlı geribildirimlerin ardından, bölümlerin güncellenmesi ve bazı düzenlenmeleri yeniden yapılmış, özellikle kısım E'dekiler.
Bölümler ilgili başlıkları ve öğretme yöntemlerini yansıtmak için uygun olarak düzenlendi. Bunlar;
- önceki baskıda olmayan 99 ilacın yeni kapsamı;
- altı yeni kutu, "İlaç yakalayıcı olarak siklodekstrinler", "krizotinibinin yapı-temelli ilaç tasarımı" ve "Steroidal-olmayan bir glukokortikoid agonistinin tasarımı" gibi başlıkları içeren;
- steroidal anti-iltihap maddelerinin yeni bir örnek çalışması;
- 25'in üzerinde yeni kısımlar, "Tutturucu ve bağlayıcılar" ve " kısa-etkili (3-bloke ediciler" gibi özel konularda ek bir derinlik sağlayan;
- bölüm-sonundaki sorulara ilaveler;
- güncel referans listeleri.
Ayrıca, 40 moleküler modelleme alıştırması ve 16 web makalesi eklenerek, Online Kaynak Merkezinde de önemli değişiklikler yapılmış.
(Tanıtım Bülteninden)