"Gıda Mikrobiyolojisi" kitabının 4. Basımı yayınlanmaktadır. Bu durum gıda mikrobiyolojisi alanında önemli bir talebin varlığının ve kitabın geniş bir okuyucu kitlesinde iyi kabul gördüğünün...
'Beslenme Atlası' bu alanın tüm konularına ilişkin kapsamlı bir özet sunuyor. Atlasta, güncel konular, örneğin radyoaktif ışın veya gen teknolojisi yoluyla değişime uğramış gıdalar,...
Beslenme, büyüme ve gelişme, yaşamın sürdürülmesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi için besinlerin tüketilmesidir. Yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için, gıda güvencesi ve...
Bu kitap, kimyanın gıda ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu anlamak istyen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Giriş kısmıyla başlayan kitaptaki bölümler öğrencilerin konuyu...
Gıda teknolojisi alanında yaşanan hızlı gelişim, özellikle yağların kimyasal niteliklerinden engeniş boyutta yararlanılan teknolojiler sayesinde, yemeklik yağları modern beslenme fizyolojisi...
Gıda maddelerinin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar ki tüm aşamalarındaki hükümler, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve bu konudaki standartlarda düzenlenmekteydi....