6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunuyla Güncellenmiş Yabancılar Hukuku Prof. Dr. Bülent Çiçekli  - Kitap
6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunuyla Güncellenmiş

Yabancılar Hukuku

4. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
352
Barkod:
9789750225086
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
350,00
İndirimli (%93):
25,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Türk yabancılar hukukuna önemli yapısal değişiklikler getiren 6458 sayılı "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu"nu dikkate alınmak suretiyle, Kitabın güncellenmiş 4. Baskısı gerçekleştirilmiştir.
Çalışmalarının önemli bir kısmını yabancılar ve mülteci hukuku konularına yoğunlaştıran Yazar, bu alanda üslenmiş olduğu akademik çalışma, konferans, çalıştay, seminer ve derslerin sağlamış olduğu birikimi ve deneyimi kitaba yansıtmıştır.
Kitapta yabancılar hukuku konuları hem uluslararası hukuk hem iç hukuk bağlamında gerek idari uygulamalar gerekse yargı kararları göz önünde bulundurularak fonksiyonel bir sistematikle okuyucunun dikkatine sunulmaktadır. Kitabın dikkati çeken diğer bir önemli özelliği de konuların soyuttan somuta, genelden özele, teoriden pratiğe doğru, yalın, sade ve akıcı bir üslupla okuyucunun aklına gelebilecek tüm sorulara net cevaplar verecek bir şekilde kaleme alınmış olmasıdır.
Kitapta, Türkiye'deki yabancılar ve mültecilerle ilgili olarak Avrupa insan Hakları Mahkemesinin yakın tarihlerde vermiş olduğu kararlar, gerek Anayasa ve kanunlarda gerekse düzenleyici işlemlerde ve idari uygulamalarda meydana gelen değişiklikler eklenmiş, ayrıca, Danıştay 10. Dairesinin yabancılar ve mülteci hukukuna ilişkin kararlarına da kitapta yer verilmiştir.
Türk yabancılar hukukundaki en güncel gelişmeleri içeren kitap, gerek öğrenciler için ders kitabı olarak gerekse uygulamacılar açısından rehber kitap olarak yararlı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel İlkeler
.
Ülkeye Giriş
.
İkamet ve Seyahat
.
Çalışma Hak ve Özgürlüğü
.
Eğitim ve Öğretim Özgürlüğü
.
Mülkiyet ve Miras Hakları Sınır Dışı Edilme Suçluların İadesi
.
Göçmenler
.
Mülteciler ve Sığınmacılar
Kitapla İlgili Kategoriler