Menü Mühendisliği Doç. Dr. Murat Doğdubay, Gencay Saatcı  - Kitap
1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
116
Barkod:
9786054940509
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Menü mühendisliği kitabı, toplam dört bölümden oluşmaktadır. Kitabın ilk bölümünde; genel olarak yiyecek-içecek endüstrisi ve yiyecek-içecek endüstrisindeki işletmelerin yönetsel fonksiyonlarının analizi gerçekleştirilmiştir.
İkinci bölümde; yiyecek-içecek işletmelerinde sistem yaklaşımı dâhilinde üretim fonksiyonu ve menü ilişkisi incelenerek, yiyecek-içecek işletmelerinde üretim sistemlerinin uygulanmasına ve moleküler mutfak ve füzyon mutfak uygulamalarının menü ile ilişkisine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde; menü kavramı, tarihsel gelişimi, çeşitleri, dizaynı, fiyatlandırma şekilleri, işlevleri ve hijyen uygulamaları açıklanmıştır.
Son bölüm olan dördüncü bölümde; yiyecek-içecek işletmelerinin işletme fonksiyonları- menü mühendisliği ilişkisel yaklaşımı ele alınarak, menü mühendisliği kavramı ve tarihsel gelişimi anlatılmaktadır. Menü mühendisliğinin uygulanması esnasında yiyecek-içecek işletmelerinin işletme fonksiyonları ile olan ilişkisi temel alınarak konunun önemine ve uygulamadaki yararlarına da yer verilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yiyecek–İçecek Endüstrisi ve Yiyecek–İçecek Endüstrisindeki İşletmelerin Yönetsel Fonksiyonlarının Analizi
.
Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Üretim Fonksiyonu–Menü İlişkisi
.
Menü Yönetimi
.
Yiyecek–İçecek İşletmelerinin İşletme Fonksiyonları– Menü Mühendisliği İlişkisel Yaklaşımı