Türkiye'nin Yadigar Lezzetleri Pazarlanabilir, Turistik, Gastronomik, Ekonomik ve Kültürel Değeri Olan  Dr. Binali Kılıç  - Kitap

Türkiye'nin Yadigar Lezzetleri

Pazarlanabilir, Turistik, Gastronomik, Ekonomik ve Kültürel Değeri Olan

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
123
Barkod:
9786257667852
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
85,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gastronomi ve yöresel lezzetler; toplumların kültürünü yansıtan, damak zevklerine, inançlarına uygun yemek pişirme, saklama, mutfak kültürü ve sanatı olarak tanımlanmaktadır. Turizm'de gastronomiyi ve yöresel lezzetleri stratejik yetenek olarak kullanan destinasyonların rakiplerinden farklılaştıkları ve rekabet üstünlüğü elde ettikleri bilinmektedir.
Anadolu, birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kuşkusuz, bu medeniyetler eşsiz yemek lezzetleri ve kültürünü coğrafyamıza miras olarak bırakmışlardır. Bu çalışma da, geçmişten geleceğe taşınan zengin yemek kimliği ve kültürünün lezzetleri bir bütün olarak gastronomi turizmi bakış açısıyla oluşturulmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gastronomi
.
Destinasyonların Gastronomik Çekicilikleri
.
Türkiye'nin Pazarlanabilir Turistik, Gastronomik, Ekonomik ve Kültürel Değeri Olan Yadigâr Lezzetleri