İslam Hukuku ve Türk Danıştayı Kararlar Işığında İdari Yaptırımlara Egemen Olan İlkeler ve Enerji Piyasasında Düzenlenen İdari Yaptırımlar Melih Akkurt, Sheida Javadkhani  - Kitap
İslam Hukuku ve Türk Danıştayı Kararlar Işığında

İdari Yaptırımlara Egemen Olan İlkeler

ve Enerji Piyasasında Düzenlenen İdari Yaptırımlar

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
167
Barkod:
9786053003717
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni TCK, suçlar arasındaki "cürüm" ve "kabahat" ayrımını kaldırmakta; artık kabahat ceza hukuku mevzuatında bir suç türü olarak yer almamaktadır. Günümüzde kabahatleri suç olmaktan çıkarma eğilimi mevcut olup bunun sonucunda kanun koyucu kabahatleri ceza kanunu dışında tutarak 30.03.2005 tarihinde kabul ettiği 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile bu yöndeki eğilime uygun hareket etmiş. Böylece, Türk hukukunda ilk defa kabahatler teorik ve sistematik bir temele oturtulmuştur. Bu düzenleme ile 765 sayılı TCK'da yer alan kabahatlerin önemli bir kısmı suç olmaktan çıkartılmış ayrıca diğer kanunlarda dağınık bir vaziyette bulunan kabahatlerle ilgili olarak genel hükümler getirilmiş.
Çalışma da Kabahatler Kanunu'nun içerdiği hükümlerin yanı sıra uluslararası sözleşmeler, Danıştay Kararları ve İslam hukuku hükümleri de ele alınarak idari yaptırımlara egemen olan ilkeler incelenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdari Yaptırımlara Egemen Olan İlkeler
.
İdari Yaptırımlar Konusunda Seçilmiş Yargı Kararları
Kitapla İlgili Kategoriler