Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   
ISO 9001 : 2000
Kalite Yönetim Sistemi
Mayıs 2007 / 3. Baskı / 427 Syf.
Fiyatı: 32.50 TL
İndirimli: 24.90 TL (%24)
Stokta sınırlı sayıda bulunmaktadır (24 saatte kargoya verilir).
 
Sepete Ekle
   

Kitabın ilk sekiz bölümünde ISO 9001:2000'in şartları anlatılmakta ve bu şartlar uygulama, dokümantasyon, terimler ve tarifler ve kontrol listesi başlıkları altında incelenmektedir.

Kitap içerisinde anlatılan hususları somutlaştırmak için ekler bölümünde, pek çok kuruluş için geçerli olabilecek bir Kalite Yönetim Sistemini ayrıntılarıyla verilmiştir. Bu şekilde ISO 9001:2000 sistemini kendi kuruluşlarında hayata geçirmek isteyen okuyuculara genel bir çerçeve sunmak hedeflenmiştir.

Bu eserle, işletmelerin, ISO 9001:2000 fırsatını iyi değerlendirerek, sağlanabilecek yararları maksimize edeceklerini umuyoruz.

Konu Başlıkları
Proses Yaklaşımı
Genel Maddeler
Kalite Yönetim Sistemi
Yönetim Sorumluluğu
Kaynak Yönetimi
Ürün Geliştirme
Ölçme, Analiz ve İyileştirme
Barkod: 9789750204999
Yayın Tarihi: Mayıs 2007
Baskı Sayısı:  3
Ebat: 13x19
Sayfa Sayısı: 427
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
Önsöz  5
1. Bölüm GİRİŞ  11
2. Bölüm PROSES YAKLAŞIMI  27
3. Bölüm GENEL MADDELER  37
3.1 KAPSAM  37
3.1.1 Genel  37
3.1.2 Uygulama  40
3.3 TERİMLER VE TARİFLER  41
4. Bölüm KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ  43
4.1 GENEL ŞARTLAR  44
4.2 DOKÜMANTASYON ŞARTLARI  48
4.2.1 Genel  48
4.2.2 Kalite El Kitabı  54
4.2.3 Dokümanların Kontrolü  56
4.2.4 Kayıtların Kontrolü  60
5. Bölüm YÖNETİM SORUMLULUĞU  63
5.1 YÖNETİMİN TAAHHÜDÜ  65
5.2 MÜŞTERİ ODAKLILIK  68
5.3 KALİTE POLİTİKASI  69
5.4 PLANLAMA  73
5.4.1 Kalite Hedefleri  73
5.4.2 Kalite Yönetim Sisteminin Planlanması  77
5.5 SORUMLULUK, YETKİ VE İLETİŞİM  80
5.5.1 Sorumluluk ve Yetki  80
5.5.2 Yönetim Temsilcisi  81
5.5.3 İç İletişim  83
5.6 YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ  85
5.6.1 Genel  85
5.6.2 Gözden Geçirme Girdisi  88
5.6.3 Gözden Geçirme Çıktısı  91
6. Bölüm KAYNAK YÖNETİMİ  93
6.1 KAYNAKLARIN SAĞLANMASI  9 3
6.2 İNSAN KAYNAKLARI  96
6.2.1 Genel  96
6.2.2 Yeterlilik, Farkında Olma (Bilinç), Eğitim  99
6.3 ALT YAPI  102
6.4 ÇALIŞMA ORTAMI  107
7.1 ÜRÜN GERÇEKLEŞTİRME PLANLANMASI  107
7.2 MÜŞTERİ İLE İLGİ PROSESLER  113
7.2.1 Ürüne Bağlı Şartların Belirlenmesi  113
7.2.2 Ürüne Bağlı Şartların Gözden Geçirilmesi  116
7.2.3 Müşteri ile İletişim  119
7.3 TASARIM VE GELİŞTİRME  121
7.3.1 Tasarım ve Geliştirme Planlanması  121
7.3.2 Tasarım ve Geliştirme Girdileri  125
7.3.3 Tasarım ve Geliştirme Çıktıları  127
7.3.4 Tasarım ve Geliştirmenin Gözden Geçirilmesi  130
7.3.5 Tasarım ve Geliştirme Doğrulaması  133
7.3.6 Tasarım ve Geliştirmenin Geçerli Kılınması (Geçerliliği)  136
7.3.7 Tasarım ve Geliştirme Değişikliklerinin Kontrolü  139
7.4 SATIN ALMA  141
7.4.1 Satın Alma Projesi  141
7.4.2 Satın Alma Bilgisi  145
7.4.3 Satın Alınan Ürünün Doğrulanması  151
7.5.1 Üretim ve Hizmet Sağlamanın Kontrolü  151
7.5.2 Üretim ve Hizmet Sağlaması İçin Proseslerin Geçerliliği  155
7.5.3 Tanımlama ve İzlenebilirlik  159
7.5.4 Müşteri Malı (Varlığı)  161
7.5.5 Ürünün Korunması  163
7.6. İZLEME VE ÖLÇME CİHAZLARININ KONTROLÜ  173
8.1 GENEL  173
8.2 İZLEME VE ÖLÇME  175
8.2.1 Müşteri Memnuniyeti  175
8.2.2 İç Tetkik  177
8.2.3 Proseslerin İzlenmesi ve Ölçülmesi  185
8.2.4 Ürünün İzlenmesi ve Ölçülmesi  189
8.3 UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ  194
8.4 VERİ ANALİZİ  199
8.5 İYİLEŞTİRME  204
8.5.1 Sürekli İyileştirme  204
8.5.2 Düzeltici Faaliyet  207
8.5.3 Önleyici Faaliyetler  211
EKLER  215
EK-A: KALİTE EL KİTABI  217
EK-B: KALİTE PROSEDÜRLERİ  247
EK-C: KALİTE DOKÜMANLARI  345
Kaynaklar  425
 


Bilal Demirel
Haziran 2019
20.00 TL
Sepete Ekle
Gülden Başyiğit Kılıç ...
Mart 2019
33.00 TL
Sepete Ekle
Zekeriya Altaç
Ocak 2019
42.00 TL
Sepete Ekle





 

İÇİNDEKİLER
Önsöz  5
1. Bölüm GİRİŞ  11
2. Bölüm PROSES YAKLAŞIMI  27
3. Bölüm GENEL MADDELER  37
3.1 KAPSAM  37
3.1.1 Genel  37
3.1.2 Uygulama  40
3.3 TERİMLER VE TARİFLER  41
4. Bölüm KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ  43
4.1 GENEL ŞARTLAR  44
4.2 DOKÜMANTASYON ŞARTLARI  48
4.2.1 Genel  48
4.2.2 Kalite El Kitabı  54
4.2.3 Dokümanların Kontrolü  56
4.2.4 Kayıtların Kontrolü  60
5. Bölüm YÖNETİM SORUMLULUĞU  63
5.1 YÖNETİMİN TAAHHÜDÜ  65
5.2 MÜŞTERİ ODAKLILIK  68
5.3 KALİTE POLİTİKASI  69
5.4 PLANLAMA  73
5.4.1 Kalite Hedefleri  73
5.4.2 Kalite Yönetim Sisteminin Planlanması  77
5.5 SORUMLULUK, YETKİ VE İLETİŞİM  80
5.5.1 Sorumluluk ve Yetki  80
5.5.2 Yönetim Temsilcisi  81
5.5.3 İç İletişim  83
5.6 YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ  85
5.6.1 Genel  85
5.6.2 Gözden Geçirme Girdisi  88
5.6.3 Gözden Geçirme Çıktısı  91
6. Bölüm KAYNAK YÖNETİMİ  93
6.1 KAYNAKLARIN SAĞLANMASI  9 3
6.2 İNSAN KAYNAKLARI  96
6.2.1 Genel  96
6.2.2 Yeterlilik, Farkında Olma (Bilinç), Eğitim  99
6.3 ALT YAPI  102
6.4 ÇALIŞMA ORTAMI  107
7.1 ÜRÜN GERÇEKLEŞTİRME PLANLANMASI  107
7.2 MÜŞTERİ İLE İLGİ PROSESLER  113
7.2.1 Ürüne Bağlı Şartların Belirlenmesi  113
7.2.2 Ürüne Bağlı Şartların Gözden Geçirilmesi  116
7.2.3 Müşteri ile İletişim  119
7.3 TASARIM VE GELİŞTİRME  121
7.3.1 Tasarım ve Geliştirme Planlanması  121
7.3.2 Tasarım ve Geliştirme Girdileri  125
7.3.3 Tasarım ve Geliştirme Çıktıları  127
7.3.4 Tasarım ve Geliştirmenin Gözden Geçirilmesi  130
7.3.5 Tasarım ve Geliştirme Doğrulaması  133
7.3.6 Tasarım ve Geliştirmenin Geçerli Kılınması (Geçerliliği)  136
7.3.7 Tasarım ve Geliştirme Değişikliklerinin Kontrolü  139
7.4 SATIN ALMA  141
7.4.1 Satın Alma Projesi  141
7.4.2 Satın Alma Bilgisi  145
7.4.3 Satın Alınan Ürünün Doğrulanması  151
7.5.1 Üretim ve Hizmet Sağlamanın Kontrolü  151
7.5.2 Üretim ve Hizmet Sağlaması İçin Proseslerin Geçerliliği  155
7.5.3 Tanımlama ve İzlenebilirlik  159
7.5.4 Müşteri Malı (Varlığı)  161
7.5.5 Ürünün Korunması  163
7.6. İZLEME VE ÖLÇME CİHAZLARININ KONTROLÜ  173
8.1 GENEL  173
8.2 İZLEME VE ÖLÇME  175
8.2.1 Müşteri Memnuniyeti  175
8.2.2 İç Tetkik  177
8.2.3 Proseslerin İzlenmesi ve Ölçülmesi  185
8.2.4 Ürünün İzlenmesi ve Ölçülmesi  189
8.3 UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ  194
8.4 VERİ ANALİZİ  199
8.5 İYİLEŞTİRME  204
8.5.1 Sürekli İyileştirme  204
8.5.2 Düzeltici Faaliyet  207
8.5.3 Önleyici Faaliyetler  211
EKLER  215
EK-A: KALİTE EL KİTABI  217
EK-B: KALİTE PROSEDÜRLERİ  247
EK-C: KALİTE DOKÜMANLARI  345
Kaynaklar  425
 


 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | Hakkımızda | Bülten | Gizlilik ve Çerez Sözleşmesi | Üye Sayfası | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2019