Mimar ve Mühendisler İçin Temel Tasarı Geometri Prof. Dr. Ali Düzgün  - Kitap
Mimar ve Mühendisler İçin

Temel Tasarı Geometri

2. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
27x19
Sayfa:
173
Barkod:
9789755113470
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tüm mühendislik dallarında olduğu gibi, mimarlık mesleğinde de bu mesleğin kazanılması safhasında temel öğe, zihin geliştirilmesi, böylece düşünme ve tasarımlama yeteneğinin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması olmalıdır. Mimari uygulamalara yönelik tasarım süreci;
Düşünme analiz yapabilme senteze ulaşabilme ve oluşturulan sentez bütünün yapım esasında ve uygulama resimlerini hazırlayabilme olgusunu kapsar. Tasarlanan mimari elemana ait biçimlerin oluşturulmasında, bu mimari biçime esas geometri elemanlarının bütün özelliklerinin; birbirleriyle olan ilişkilerinin tam olarak bilinmesi ve çok değişik konumlar için problemlerin çözülebilme yeteneğinin geliştirilmesi gerekecektir.
Temel Tasarı Geometri adı altında hazırlanan bu kitapta, boyutlandırılmış Mimari Teknik Resim çizimlerine geçmeden önce tasarı geometrinin temel elemanlar; nokta, doğru, düzlem, cisim hakkında gerekli bilgiler verilmiştir. Bütün ilişkiler, konular ve problemler ele alınmış değişik yöntemler kullanılarak, bulunan çözümlerle düşünme ve tasarlama gücünü arttıracak zihni gelişmelere olanak sağlamıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İzdüşüm Olgusu Tanım ve Tarifler
.
Eşlenik Dik İzdüşümler (Monge Metodu)
.
Nokta
.
Doğru