Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat Davaları Nuri Düzgün, Şerafettin Elmacı  - Kitap

Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat Davaları

2. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
383
Barkod:
9786051463537
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
80,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
466 sayılı Kanundışı Yakalanan veya Tutuklanan Kimselere Tazminat Verilmesi Hakkında Kanunun 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlükten kaldırılması ile "Koruma Tedbirlerine" ilişkin tazminat davaları farklı ve yeni bir boyut kazanmıştır. Her ne kadar 1 Haziran 2005 tarihinden önceki işlemler ' nedeniyle. 466 sayılı Yasaya göre değerlendirme yapılmakta ise de: biz bu konuyu, karşılaştırmalı olarak açıklamaya çalıştık, ayrıca yeni CMK 141-144 maddelerinin hukuka uygun olarak değerlendirilmesini istedik. Kitabımızın ilk baskısının büyük ilgi görmesi karşısında ikinci baskısını yapmaya karar verdik.
Bilindiği üzere CMK'da düzenlenen koruma tedbirleri, kişi hak ve özgürlükleri ile ilgili ihlallerin önlenmesine yönelik düzenlemeler getirmiştir. Bu yasa maddelerine uygunluk, hukuk devletine olan güvenin en önemli unsurudur. Hukukçularımıza, yakalama ve gözaltı, tutuklama, arama, elkoyma işlemlerinde, hukuka uygun olan kriterlerin belirlenmesine katkı sağlamaya çalıştık.
Ayrıca Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre, hakimin hukuki sorumluluğunu ve 06.03.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6526 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikleri de ilave ettik. Amacımız hak ihlallerinin olmadığı hukuka bağlı bir düzenin oluşmasına katkı sağlamaktır. Bu nedenle, yasalarımızdaki düzenlemeler ile hukuk devleti ilkeleri. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları dikkate alınarak, uygulamaya ışık tutmak istedik.
Kitabımızın, hukuka ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalmak amaç ve gayretinde olan, tüm hukukçulara, insanlık onurunu önde tutan tüm kişi ve kuruluşlara, yararlı olmasını dileriz. (Tanıtım’dan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yakalama ve Gözaltı
.
Tutuklama – Arama – Elkoyma
.
Hakimlerin Hukuki Sorumluluğu