Aile Hukukunda Geçici Hukuki Himaye Tedbirleri Esra Günay İnan  - Kitap
Aile Hukukunda

Geçici Hukuki Himaye Tedbirleri

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
189
Barkod:
9786053004851
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geçici hukukî himaye tedbirleri Anayasa'nın 36'ncı maddesinde yer alan hak arama özgürlüğünün gerçekleştirilmesi ve adalete erişimin sağlanması bakımından oldukça önemli ve etkin bir işlevi yerine getirirler. Bu önemi nedeni ile son yıllarda hem maddi hukuka hem de şeklî hukuka ilişkin kanun değişikliklerinin neredeyse tamamında geçici hukukî himaye tedbirlerine ilişkin düzenlemeler yapıldığı görülmektedir.
Aile hukuku alanına yönelik bu tedbirlerden bazıları aile içi ilişkilerin daha dava aşamasına gelmeden düzenlenmesi amacına yönelikken bazıları da dava sırasında eşlerin ve çocukların korunmasına yöneliktir. Hatta özellikle zayıf olan eş ile çocukları koruyabilmek adına bu tedbirlerden bazılarının dava sona erdikten sonra da devam ettirildiği veya yeni tedbirlere hükmedildiği görülmektedir. Ailenin korunmasının yanı sıra, özellikle son dönemlerde sosyal bir vakıaya dönüşen kadına karşı şiddet de, acilen önlem alınmasını ve kadının korunması için etkin tedbirlere başvurulmasını zorunlu kılan apayrı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun yürürlüğe konularak işaret edilen sorunlar giderilmeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Aile Hukuku, Aile Mahkemelerinin İşleyişi ve Geçici Hukukî Himaye Tedbirleri
.
Evlilik Birliğinin Korunmasına Yönelik Geçici Hukukî Himaye Tedbirleri ve Boşanma ve Ayrılık Davaları İle İlgili Geçici Önlemler
.
Çocuğun ve Kadının Korunmasına Yönelik Özel Önlemler
Kitapla İlgili Kategoriler