Eşya Hukuku Pratik Çalışmaları Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Dr. Tuğçe Oral  - Kitap

Eşya Hukuku Pratik Çalışmaları

1. Baskı, 
Aralık 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
175
Barkod:
9786050507386
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap bir yandan Dr. Oral ile on yıllık birlikte çalışmamız sonucunda hazırladığımız Eşya Hukuku pratik ve sorularını bir araya getirme isteği bir yandan da öğrencilerimizin uygulamayı görmeden anlamakta zorlandığı konuları daha kolay anlamalarını ve öğrenmelerini sağlama amacı ile ortaya çıktı.
Temel hedefimiz, Eşya Hukukunu daha sevilir bir ders haline getirmek, sadece hukuk fakülteleri öğrencileri için değil, mezuniyet sonrası farklı sınavlara girmek isteyen hukukçular için de faydalı bir kaynak yaratmak. Eşya Hukukunun temel alanlarının büyük çoğunluğunu içine alacak şekilde ilk bölümde çözümlü sorulara yer verdik ve çözümleri biraz da geniş tutarak kapsamlı açıklamalar yaptık. Bu kısmın özellikle kitabı kullanarak çalışan okurlarımıza adeta konuların kısa bir tekrarı olmasını amaçladık.
Çözümlü soruların ardından oldukça çok sayıda çözümsüz soruya yer vererek, öğrencilerin ve kullanıcıların öğrendikleri konuları pekiştirmelerini sağlamaya çalıştık. Sınav soruları ile nasıl farklı konuların bir arada sorulabileceğini göstermek ve özellikle sınavlara hazırlananlara destek olmak temel hedefimiz oldu. Test soruları ise hakimlik sınavı veya KPSS gibi test usulü ile yapılan sınavlarda yol gösterici olması amacıyla hazırlandı.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler