Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Dergi Abonelikleri
   
İşletme Yönetimi
Temel Kavramlar – İşletme ve Yönetim Fonksiyonları – Çağdaş Yaklaşımlar
Eylül 2016 / 6. Baskı / 432 Syf.
Fiyatı: 37.90 TL
Stokta var (24 saatte kargoya verilir).
 
Sepete Ekle

Diğer Baskılar
 BaskıTarih Fiyatı İndirimli
 5. Eylül 2014 29.50 TL 21.50 TL (%28)Sepete Ekle
   

Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 6. baskısını yapan kitap, üniversitelerde okutulmakta olan "İşletme" derslerine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitapta konular öğrencilerin konuları daha kolay anlamaları için basit ve anlaşılabilir bir dille kaleme alınmıştır.

Kitapta, işletme yönetimi ile ilgili temel kavramlardan başlayarak, işletme ve çevresi, işletme kuruluş çalışmaları, yönetim fonksiyonları, işletme fonksiyonları yanı sıra işletme yönetiminde yeni yaklaşımlara da yer verilmiştir.

Kitap, sadece sosyal bilimler ve işletme bölümlerinde değil, aynı zamanda sağlık ve mühendislik bölümlerindeki "işletme" derslerinde de kullanılmaktadır.

Konu Başlıkları
İşletme, İşletme Yönetimi ile İlgili Temel Kavramlar ve İşletme Türleri
İşletmelerin Kuruluşu
İşletme Sistemi ve Çevresi
Yönetim ve Yönetimin Tarihsel Gelişimi
Yönetim Fonksiyonları
Üretim Yönetimi
Pazarlama Yönetimi
Finans Yönetimi
İnsan Kaynakları Yönetimi
Halkla İlişkiler ve İletişim Süreci
Zaman ve Kriz Yönetimi
Çatışma ve Stres Yönetimi
Çağdaş Yaklaşımlar 1: İşletmelerde Toplam Kalite Yönetim ve Değişim Mühendisliği
Çağdaş Yaklaşımlar 2: İşletmelerde Etik ve Mobbıng (Psikolojik Şiddet)
Çağdaş Yaklaşımlar 3: İşletmelerde Küçülme, Benchmarking, Dış Kaynak Kullanımı ve Öğrenen Organizasyonlar
Barkod: 9789750239311
Yayın Tarihi: Eylül 2016
Baskı Sayısı:  6
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 432
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
İçindekiler  
Altıncı Baskı İçin Önsöz  5
Önsöz  7
Şekiller ve Tablolar Listesi  23
1. Bölüm  
İŞLETME, İŞLETME YÖNETİMİ İLE İLGİLİ  
TEMEL KAVRAMLAR VE İŞLETME TÜRLERİ  
1. İŞLETME, İŞLETME YÖNETİMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR VE İŞLETME TÜRLERİ  27
1.1. İŞLETME VE İŞLETME YÖNETİMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR  27
1.1.1. İşletme ve İşletme Yönetimi Kavramları  28
1.1.2. Üretim ve Üretim Faktörleri  29
1.1.3. İşletmelerin Yapısal Özellikleri  30
1.1.4. İşletmelerin Amaçları  31
1.1.5. İşletme Bilimi ve Diğer Bilim Dalları ile İlişkisi  34
1.1.5.1. İşletme Bilimi ve Ekonomi  34
1.1.5.2. İşletme Bilimi ve Hukuk  34
1.1.5.3. İşletme Bilimi ve Davranış Bilimleri  34
1.1.5.4. İşletme Bilimi ve Teknoloji  35
1.2. İŞLETME TÜRLERİ  35
1.2.1. Faaliyet Alanlarına Göre İşletmeler  35
1.2.1.1. Üretim İşletmeleri  36
1.2.1.2. Ticari İşletmeler  36
1.2.1.3. Karma İşletmeler  36
1.2.2. Üretim Araçlarının Mülkiyetine Göre İşletmeler  36
1.2.2.1. Özel İşletmeler  36
1.2.2.2. Kamu İşletmeleri  36
1.2.2.3. Karma İşletmeler  36
1.2.2.4. Yabancı Sermayeli İşletmeler  37
1.2.3. Üretim Yapıları Açısından İşletmeler  37
1.2.3.1. Mal Üreten İşletmeler  37
1.2.3.2. Hizmet Üreten İşletmeler  37
1.2.4. Büyüklüklerine Göre İşletmeler  38
1.2.5. Tüketici Türlerine Göre İşletmeler  38
1.2.5.1. Son (Nihai) Tüketiciye Yönelik Mal ve Hizmet Sunan İşletmeler  39
1.2.5.2. Aracı Tüketicilere Mal ve Hizmet Sunan İşletmeler  39
1.2.6. Hukuki Yapılarına Göre İşletmeler  39
1.2.6.1. Özel İşletmeler  39
1.2.6.1.1. Şahıs İşletmeleri  39
1.2.6.1.2. Sermaye Şirketleri  42
1.2.6.2. Kooperatifler  45
1.2.6.2.1. Kooperatif Organları  47
1.2.6.3. Kamu İşletmeleri  49
1.2.6.3.1. Genel Yönetim İçinde Faaliyet Gösteren İşletmeler  49
1.2.6.3.2. Katma Bütçeli Dairelere Bağlı İşletmeler  49
1.2.6.3.3. Özel Yapılı Kuruluşlar  49
1.2.6.3.4. Yerel Yönetim İşletmeleri  49
1.2.6.3.5. Kamu İktisadi Kuruluşları (KİK) ve İktisadi Devlet Teşekkülleri (İDT)  49
1.2.6.4. Yabancı Sermayeli İşletmeler  50
1.2.6.5. Çok Uluslu İşletmeler  50
1.3. İŞLETMELER ARASI İŞBİRLİĞİ VE BİRLEŞMELER  51
1.3.1. Centilmenlik Anlaşmaları  52
1.3.2. Konsorsiyumlar  52
1.3.3. Karteller  52
1.3.4. Tröstler  52
1.3.5. Holdingler  52
1.3.6. Ortak Girişim (Joint Venture)  53
1.4. İŞLETMELERİN BÜYÜMESİ  53
Kaynaklar  55
Bölüm Soruları  57
2. Bölüm  
İŞLETMELERİN KURULUŞU  
2. İŞLETMELERİN KURULUŞU  59
2.1. KURULUŞ ÇALIŞMALARI  59
2.1.1. Yatırım  59
2.1.2. Yatırım Projesi  60
2.2. FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI  61
2.2.1. Ekonomik Araştırmalar  61
2.2.2. Teknik Araştırmalar  67
2.2.3. Mali Araştırmalar  68
2.2.4. Hukuki Araştırmalar  70
2.2.5. Örgütsel Araştırmalar  70
2.3. KURULUŞ ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ  71
Kaynaklar  73
Bölüm Soruları  75
3. Bölüm  
İŞLETME SİSTEMİ VE ÇEVRESİ  
3. İŞLETME SİSTEMİ VE ÇEVRESİ  77
3.1. SİSTEM KAVRAMI VE TÜRLERİ  77
3.2. BİR SİSTEM OLARAK İŞLETMELER  79
3.2.1. Sistemlerin Özellikleri  80
3.3. İŞLETME SİSTEMİNİ ETKİLEYEN DIŞ ÇEVRE KOŞULLARI  81
3.3.1. Doğal Çevre Koşulları  82
3.3.2. Sosyal ve Kültürel Koşullar  82
3.3.3. Hukuki ve Politik Çevre Koşulları  82
3.3.4. Teknolojik Koşullar  82
3.3.5. Ekonomik Koşullar  83
3.3.6. Uluslararası Çevre Koşulları  83
3.4. İŞLETMENİN İÇ ÇEVRESİ  84
3.4.1. İşletme Sahipleri ve Hissedarlar  84
3.4.2. İşletmede Çalışanlar  85
3.4.3. Yöneticiler  85
3.5. İŞLETMENİN YAKIN ÇEVRESİ  86
3.5.1. Tüketiciler/Müşteriler  87
3.5.2. Rakipler  88
3.5.3. İşletmeye Kredi Sağlayan Kuruluşlar  88
3.5.4. Hammadde ve İşletmenin Diğer İhtiyaçlarını Karşılayan Kurumlar  88
3.6. İŞLETMENİN ULUSAL ÇEVRESİ  89
3.6.1. Devlet  89
3.6.2. Toplum  90
3.6.3. Çeşitli Kurumlar  90
3.7. İŞLETMELERİN ULUSLARARASI ÇEVRESİ  90
Kaynaklar  92
Bölüm Soruları  93
4. Bölüm  
YÖNETİM VE YÖNETİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ  
4. YÖNETİM VE YÖNETİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ  95
4.1. YÖNETİM KAVRAMI  95
4.2. YÖNETİMİN GENEL ÖZELLİKLERİ  96
4.3. YÖNETİCİ KAVRAMI  97
4.3.1. Yönetsel Düzeyler  98
4.3.1.1. Dikey Sınıflandırma  99
4.3.1.2. Yatay Sınıflandırma  99
4.3.2. Yönetsel Beceriler  100
4.4. YÖNETİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ  101
4.4.1. Klasik Yönetim Yaklaşımı  102
4.4.1.1. Bilimsel Yönetim Yaklaşımı  102
4.4.1.2. Yönetim Süreci Yaklaşımı  103
4.4.1.3. Bürokrasi Yaklaşımı  104
4.4.2. Neo–Klasik Yönetim Dönemi  105
4.4.3. Modern Yönetim Dönemi  107
4.4.4. Post–Modern Yönetim Dönemi  109
4.5. YÖNETİM FONKSİYONLARI  111
Kaynaklar  113
Bölüm Soruları  115
5. Bölüm  
YÖNETİM FONKSİYONLARI  
5. YÖNETİM FONKSİYONLARI  117
5.1. PLANLAMA  117
5.1.1. Plan Çeşitleri  121
5.1.1.1. Kullanım Biçimlerine Göre Planlar  122
5.1.1.2. Niteliklerine Göre Planlar  122
5.1.1.3. Sürelerine Göre Planlar  123
5.1.2. Stratejik Planlama  123
5.2. ÖRGÜTLEME  130
5.2.1. Örgütleme Sürecinin Evreleri  131
5.2.2. Örgütleme İlkeleri  132
5.2.2.1. İş Bölümü ve Uzmanlaşma İlkesi  132
5.2.2.2. İstisna İlkesi  133
5.2.2.3. Amaç Birliği İlkesi  133
5.2.2.4. Kumanda Birliği İlkesi  133
5.2.2.5. Hiyerarşik Yapı İlkesi  133
5.2.2.6. Yetki ve Sorumluluğun Denkliği İlkesi  133
5.2.2.7. Yetki Devri İlkesi  134
5.2.2.8. Denge İlkesi  134
5.2.2.9. Açıklama İlkesi  134
5.2.2.10. Basitlik ve Anlaşılırlık İlkesi  134
5.2.2.11. Değişebilirlik ve Reorganizasyon İlkesi (Esneklik ilkesi)  134
5.2.2.12. Süreklilik İlkesi  135
5.2.2.13. Yönetim (Denetim) Alanı İlkesi  135
5.2.3. Örgütte Bölümlere Ayırma  135
5.2.3.1. Örgütte Bölümlere Ayırmada Kullanılan Temel Yöntemler  136
5.2.3.1.1. İşlevlere (Fonksiyonlara) Göre Bölümlere Ayırma  136
5.2.3.1.2. Üretilen Mal veya Hizmete Göre Bölümlere Ayırma  137
5.2.3.1.3. Bölge Temeline Göre Bölümlere Ayırma  137
5.2.3.1.4. Müşteri Temeline Göre Bölümlere Ayırma  138
5.2.3.1.5. Süreç veya Makine Temeline Göre Bölümlere Ayırma  138
5.2.3.1.6. Zaman Temeline Göre Bölümlere Ayırma  138
5.2.3.1.7. Sayı Temeline Göre Bölümlere Ayırma  139
5.2.3.1.8. Matriks (Karma) Örgüt  139
5.3. YÖNELTME (YÜRÜTME)  140
5.3.1. Motivasyon  141
5.3.2. Liderlik  143
5.3.2.1. Liderlik ve Yöneticilik Arasındaki Farklar  144
5.3.2.2. Liderlik Türleri  145
5.4. KOORDİNASYON  146
5.4.1. Kurumların İşleyişindeki Yeri ve Önemi  147
5.4.2. Gerçekleşme Unsurları  147
5.5. KONTROL  149
5.5.1. Etkili Bir Kontrol Sistemi İçin Gerekli Koşullar  151
5.5.2. Kontrol Türleri  152
Kaynaklar  153
Bölüm Soruları  156
6. Bölüm  
ÜRETİM YÖNETİMİ  
6. ÜRETİM YÖNETİMİ  157
6.1. ÜRETİM YÖNETİMİ KAVRAMI VE AMACI  157
6.2. ÜRETİM SİSTEMİNİN ELEMANLARI  159
6.3. ÜRETİM SİSTEMLERİNİN SINIFLANDIRILMASI  160
6.3.1. Süreçlere Göre Sınıflandırma  160
6.3.1.1. Çıkarma Yoluyla Üretim (Birincil Üretim)  160
6.3.1.2. Analitik Süreçle Üretim  160
6.3.1.3. Fabrikasyon (Dönüştürme) Üretim  160
6.3.1.4. Sentetik Üretim  160
6.3.2. Ürünün Cinsine Göre Sınıflandırma  161
6.3.3. Miktar ve Üretim Akşına Göre Sınıflandırma  161
6.3.3.1. Sürekli Üretim  161
6.3.3.1.1. Kütle Üretimi  161
6.3.3.1.2. Akış Tipi Üretim  161
6.3.3.2. Kesikli Üretim  162
6.3.3.2.1. Siparişe Göre Üretim  162
6.3.3.2.2. Parti Üretimi  162
6.3.3.3. Proje Üretimi  163
6.3.4. Esnek Üretim Sistemleri  163
6.3.5. Tam Zamanında Üretim Sistemleri (Just in Time Production)  164
6.3.6. Diğer Üretim Türleri  165
6.4. ÜRETİM YÖNETİMİ FONKSİYONLARI  165
6.4.1. Ön Planlama  166
6.4.2. Planlama  166
6.4.3. Kontrol  167
6.5. STOK KONTROL  168
6.5.1. Stok Maliyetleri  168
6.5.2. Stok Değerleme Yöntemleri  168
6.5.3. Stok Kontrol Yöntemleri  168
6.5.3.1. Gözle Kontrol Yöntemi  168
6.5.3.2. Çift Kutu Yöntemi  169
6.5.3.3. ABC Yöntemi  169
6.5.3.4. Sabit Sipariş Süresi Yöntemi  170
6.5.3.5. Sabit Sipariş Miktarı Yöntemi  170
6.5.3.6. Ekonomik Sipariş Miktarı Yöntemi  170
6.5.3.7. VED Yöntemi  171
6.5.4. Stok Kontrolünde Yardımcı Teknikler  171
6.5.4.1. Bar–Kod ve Kare kod  171
6.5.4.2. RFID  172
Kaynaklar  174
Bölüm Soruları  176
7. Bölüm  
PAZARLAMA YÖNETİMİ  
7. PAZARLAMA YÖNETİMİ  177
7.1. PAZARLAMA TANIMI VE İŞLETMELER AÇISINDAN ÖNEMİ  177
7.2. PAZARLAMANIN GELİŞİMİ  179
7.2.1. Üretim Anlayışı Dönemi  179
7.2.2. Satış Anlayışı Dönemi  180
7.2.3. Çağdaş Pazarlama Anlayışı Dönemi  180
7.2.3.1. İlişki Pazarlaması Yaklaşımı  182
7.2.3.2. Müşteri Odaklı Yaklaşım  183
7.2.3.3. Değer Temelli Yaklaşım  183
7.2.3.4. Pazar Odaklı Yaklaşım  184
7.2.4. Toplumsal ve Sosyal Pazarlama Anlayışı Dönemi  184
7.3. PAZAR BÖLÜMLEME VE HEDEF PAZAR SEÇİMİ  187
7.4. PAZARLAMA KARMASI ELEMANLARI  190
7.4.1. Ürün  191
7.4.2. Fiyat  192
7.4.3. Dağıtım/Yer  195
7.4.4. Tutundurma  196
7.4.5. Katılımcılar/İnsanlar  198
7.4.6. Fiziksel Ortam/Fiziksel Deliller  198
7.4.7. Süreç Yönetimi  199
Kaynaklar  201
Bölüm Soruları  204
8. Bölüm  
FİNANS YÖNETİMİ  
8. FİNANS YÖNETİMİ  205
8.1. FİNANSMAN KAVRAMI  205
8.2. TARİHSEL GELİŞİM  206
8.3. İŞLETMELERDEKİ YERİ VE ÖNEMİ  207
8.4. FİNANS YÖNETİCİSİNİN GÖREVLERİ  208
8.5. İŞLETMELERİN FİNANSAL YAPISI VE SERMAYE TÜRLERİ  209
8.5.1. Sermaye  209
8.5.1.1. Sermaye Türleri  210
8.5.2. Finansman Kaynakları  211
8.5.2.1. Kaynağına Göre Finansman  211
8.5.2.2. Sürelerine Göre Finansman Kaynakları  211
8.5.2.2.1. Uzun Süreli Finansman Kaynakları  211
8.5.2.2.2. Kısa Süreli Finansman Kaynakları  212
8.5.3. Finansal Tablolar  213
8.5.3.1. Bilançolar  213
8.5.3.2. Gelir Tabloları  214
8.5.4. Finansal Analiz  214
8.5.4.1. Finansal Tabloların Analizinde Kullanılan Oranlar  214
8.5.4.1.1. Likiditeyi Ölçen Oranlar  215
8.5.4.1.2. Faaliyet Oranları  217
8.5.4.1.3. Finansal Yapı Oranları  218
8.5.4.1.4. Kârlılık Oranları  218
8.5.4.2. Başabaş Analizi  219
8.5.4.3. Fon Akım Tablosu  220
8.6. YENİ FİNANSAL TEKNİKLER  220
8.6.1. Factoring  220
8.6.2. Forfaiting  221
8.6.3. Leasing (Finansal Kiralama)  221
8.6.4. Franchising  221
Kaynaklar  223
Bölüm Soruları  224
9. Bölüm  
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ  
9. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ  225
9.1. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN GÖREV VE FONKSİYONLARI  225
9.1.1. İnsan Kaynakları Yönetiminin Başlıca Görevleri  226
9.1.2. İnsan Kaynakları Yönetiminin Fonksiyonları  227
9.2. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN İLKELERİ  227
9.2.1. Liyakat ya da Yeterlik İlkesi  227
9.2.2. Kariyer İlkesi  227
9.2.3. Eşitlik İlkesi  228
9.2.4. Güvence İlkesi  229
9.2.5. Yansızlık İlkesi  229
9.2.6. Halef Yetiştirme İlkesi  229
9.2.7. Yönetimi Geliştirme İlkesi  229
9.3. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE ÇEVRESEL UNSURLARI  230
9.3.1. Dış Çevre Unsurları  230
9.3.1.1. Yasal Düzenlemeler  230
9.3.1.2. Toplum  230
9.3.1.3. Sendikalar  231
9.3.1.4. Müşteriler  231
9.3.1.5. Rakipler  231
9.3.1.6. Teknolojik Koşullar  231
9.3.1.7. Ekonomik Koşullar  232
9.3.1.8. Coğrafik Koşullar  232
9.3.2. İç Çevre Unsurları  232
9.3.2.1. Misyon, Amaçlar, Hedefler  232
9.3.2.2. Politikalar  233
9.3.2.3. Örgüt Kültürü ve Örgüt İklimi  233
9.3.2.4. İşgörenler  234
9.4. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN İŞLEVLERİ  234
9.4.1. İstihdam  235
9.4.2. Geliştirme  236
9.4.3. Ücretlendirme  238
9.4.4. Bütünleştirme  241
9.5. İNSAN KAYNAKLARINDA PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ  242
9.5.1. Performans Değerleme Yöntemleri  243
9.6. İŞ GÖREN DEVİR HIZI VE HESAPLANMASI  244
9.7. İŞ ANALİZ VE İŞ TASARIMI  245
9.7.1. İş Analizi  245
9.7.1.1. İş Tanımı  246
9.7.1.2. İş Gerekleri  247
9.7.2. İş Tasarımı  249
9.7.2.1. İş Basitleştirme  249
9.7.2.2. İş Genişletme  249
9.7.2.3. İş Zenginleştirme  249
9.7.2.4. İş Rotasyonu  250
9.7.2.5. Süreç Yenileme  250
Kaynaklar  251
Bölüm Soruları  254
10. Bölüm  
HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM SÜRECİ  
10. HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM SÜRECİ  255
10.1. HALKLA İLİŞKİLER KAVRAMI  255
10.1.1. Halkla İlişkilerin Temel Amaç ve İşlevleri  257
10.1.2. Halkla İlişkilerde Hedef Kitle  258
10.1.2.1. İşletme İçi Hedef Kitle  258
10.1.2.2. İşletme Dışı Hedef Kitle  259
10.2 HALKLA İLİŞKİLER VE HALKLA İLİŞKİLERE YAKIN KAVRAMLAR  260
10.2.1. Propaganda  260
10.2.2. Reklâmcılık  260
10.2.3. Pazarlama  261
10.3. HALKLA İLİŞKİLERDE KULLANILAN TEMEL İLKELER  263
10.3.1. Çift Yönlü İlişki  263
10.3.2. Dürüstlük ve Doğruları Yansıtmak  264
10.3.3. İnandırıcılık  264
10.3.4. Sabırlı Çalışma  265
10.3.5. Uzmanlık İşi  265
10.3.6. Yaygın Sorumluluk  265
10.3.7. Yineleme ve Süreklilik  266
10.3.8. İşletme İmajı  266
10.3.9. Halkla İlişkiler Bütçesi  266
10.4. İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER  267
10.4.1. İletişim Kavramı ve Önemi  267
10.4.2. İletişim Süreci  267
10.4.3. İşleyiş Açısından İletişim Çeşitleri  270
10.4.3.1. Tek Yönlü İletişim  270
10.4.3.2. Çift Yönlü İletişim  270
10.5. ÖRGÜTSEL İLETİŞİM  271
10.5.1. Biçimsel İletişim (Resmi, Formal)  272
10.5.1.1. Dikey İletişim  273
10.5.1.1.1. Yukarıdan Aşağıya Doğru İletişim  273
10.5.1.1.2. Aşağıdan Yukarıya Doğru İletişim  273
10.5.1.2. Yatay İletişim  274
10.5.1.3. Çapraz İletişim  274
10.5.2. Biçimsel Olmayan İletişim (Gayri Resmi, Informal)  275
10.6. HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİNDE KULLANILAN İLETİŞİM BİÇİMLERİ  276
10.6.1. Sözlü İletişim  277
10.6.2. Sözsüz İletişim  277
10.6.3. Yazılı İletişim  279
10.6.4. Elektronik İletişim  279
10.7. HALKLA İLİŞKİLER ALANINDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI  280
10.7.1. Yazılı ve Basılı Araçlar  281
10.7.2. Sözlü Araçlar  281
10.7.3. Görsel–İşitsel Araçlar  281
Kaynaklar  282
Bölüm Soruları  284
11. Bölüm  
ZAMAN VE KRİZ YÖNETİMİ  
11. ZAMAN VE KRİZ YÖNETİMİ  285
11.1. ZAMAN YÖNETİMİ  285
11.1.1. Zaman Kavramı  285
11.1.2. Zaman Yönetimi Kavramı  285
11.1.3. Zaman Tuzakları  286
11.1.4. Zamanın Etkin Kullanılmasını Sağlayan Davranış ve Yöntemler  289
11.2. KRİZ YÖNETİMİ  292
11.2.1. Krizin Tanımı  292
11.2.1.1. Kriz Türleri  295
11.2.1.2. Krizin Aşamaları  296
11.2.2. Kriz Yönetiminin Tanımı  297
11.2.2.1. Kriz Yönetiminin Özellikleri  298
11.2.2.2. Kriz Yönetimi Yaklaşımları  299
11.2.2.3. Krizin Sebep Olduğu Unsurlar  299
Kaynaklar  302
Bölüm Soruları  304
12. Bölüm  
ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ  
12. ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ  305
12.1. ÇATIŞMA YÖNETİMİ  305
12.1.1. Çatışmanın Tanımı  305
12.1.2. Çatışmanın Yararları  308
12.1.3. Çatışma Yönetimi  309
12.1.4. Çatışmanın Nedenleri  310
12.1.4.1. İşler Arası Fonksiyonel Karşılıklı Bağlılık  310
12.1.4.2. Belirli Kaynakların Paylaşılması  310
12.1.4.3. Amaç Farklılıkları  310
12.1.4.4. Algılama Farklılıkları  310
12.1.4.5. Yönetim Alanı ile İlgili Belirsizlik  311
12.1.4.6. Yöneticilik Tarzları Arasındaki Farklılıklar  311
12.1.4.7. İşçi–İşveren İlişkilerindeki Kutuplaşmalar  311
12.1.4.8. Kişilik Farklılıkları  311
12.1.4.9. Yeniliklerin Gerektirdiği Yeni Bilgi ve Görüşlerden Doğan Anlaşmazlıklar  311
12.1.5. Çatışma Süreci  311
12.1.5.1. Potansiyel Muhalefet  312
12.1.5.2. Kavrama ve Kişileştirme  312
12.1.5.3. Davranış  312
12.1.5.4. Çatışmanın Sonuçları  313
12.1.6. Örgütlerde Çatışma Türleri  313
12.1.6.1. Taraflara Göre Çatışmalar  314
12.1.6.1.1. Birey İçi Çatışmalar  314
12.1.6.1.2. Bireylerarası Çatışmalar  315
12.1.6.1.3. Kişiler ve Gruplar Arası Çatışmalar  315
12.1.6.1.4. Gruplar Arası Çatışmalar  315
12.1.6.1.5. Bölümler Arası Çatışmalar  315
12.1.6.1.6. Örgütler arası Çatışmalar  315
12.1.6.2. Nedenlerine Göre Çatışmalar  316
12.1.6.2.1. Amaç Çatışmaları  316
12.1.6.2.2. Rol Çatışmaları  316
12.1.6.2.3. Kurumlaşmış Çatışmalar  316
12.1.6.2.4. Beliren Çatışmalar  316
12.1.6.3. Çıkış Biçimlerine Göre Çatışmalar  316
12.1.6.3.1. Gizli Çatışmalar  316
12.1.6.3.2. Algılanan Çatışmalar  316
12.1.6.3.3. Hissedilen Çatışmalar  317
12.1.6.4. Örgüt Düzeyindeki Çatışmalar  317
12.1.7. Çatışmanın Yönetilmesinde Kullanılan Yaklaşımlar  317
12.1.8. Çatışmada Geleneksel ve Modern Görüşler  319
12.2. STRES YÖNETİMİ  320
12.2.1. Stresin Tanımı  320
12.2.2. Stresin Kaynakları  320
12.2.3. Stres Belirtileri  322
12.2.4. Stresin Örgüt Üzerindeki Etkileri  322
12.2.5. Stres Yönetimi  323
12.2.5.1. Stres Yönetiminde Bireysel Başa Çıkma Yöntemleri  323
12.2.5.2. Stres Yönetiminde Örgütsel Başa Çıkma Teknikleri  324
Kaynaklar  326
Bölüm Soruları  328
13. Bölüm  
İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 1:  
İŞLETMELERDE TOPLAM KALİTE YÖNETİM VE  
DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ  
13. İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 1: İŞLETMELERDE TOPLAM KALİTE YÖNETİM VE DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ  329
13.1. İŞLETMELERDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ  329
13.1.1. Kalite ve Toplam Kalite Kavramı  329
13.1.2. Toplam Kalite Yönetimi  330
13.1.2.1. Sürekli İyileştirme (Kaizen)  334
13.1.3. Toplam Kalite Yönetiminin Amacı  334
13.1.4. Toplam Kalite ve Klasik Yönetim Anlayışı  334
13.1.5. Toplam Kalite Yönetiminin Temel İlkeleri  337
13.1.5.1. Müşteri Odaklılık  337
13.1.5.2. Çalışanların Katılımı–Takım Çalışması  337
13.1.5.3. Sürekli Gelişim ve Öğrenme  337
13.1.5.4. Çalışanların Eğitimi  338
13.1.5.5. Üst Yönetimin Liderliği  338
13.1.6. Kalite Kavramına Değişik Yaklaşımlar  339
13.1.6.1. Dr. Deming ve Dr. J. M. Juran  340
13.1.7. Kalite Çemberleri  343
13.1.7.1. Kalite Çemberlerinin Amaçları  343
13.1.7.2. Kalite Çemberlerinin Özellikleri  344
13.2. İŞLETMELERDE DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ  345
13.2.1. Değişim Mühendisliği Kavramı  346
13.2.2. İşletmelerde Değişim Mühendisliğinin Kullanılma Nedenleri  347
13.2.3. Değişim Mühendisliğinde On Emir  347
13.2.4. Değişim Mühendisliği Süreç ve Safhaları  348
13.2.4.1. Lider ve Değişim Mühendisliği Ekibinin Tespiti  348
13.2.4.2. Mevcut Görev ve Yapıların Tespit Edilmesi  349
13.2.4.3. Kurum Değerlerinin Yeniden Şekillendirilmesi  349
13.2.4.4. Harekete Geçme ve Değişimi Satma  349
13.2.4.5. Direnişleri Ortadan Kaldırmak  349
13.2.5. Değişim Mühendisliği Uygulamalarından Örnekler  349
Kaynaklar  352
Bölüm Soruları  355
14. Bölüm  
İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 2:  
İŞLETMELERDE ETİK VE MOBBING (PSİKOLOJİK ŞİDDET)  
14. İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 2: İŞLETMELERDE ETİK VE MOBBING (PSİKOLOJİK ŞİDDET)  357
14.1. İŞLETMELERDE ETİK  357
14.1.1. Etik ve Ahlâk Kavramı  357
14.1.2. İş Etiği ve İşletme Etiği  359
14.1.2.1. İşletmelerin Çalışanlara Karşı Etik Sorumluluklar  360
14.1.2.2. Çalışanların İşletmeye Karşı Etik Sorumlulukları  361
14.1.3. Meslek Etiği  362
14.1.4. İşletmelerde Yaşanan Etik Dışı Davranışlar  362
14.2. İŞLETMELERDE MOBBİNG  366
14.2.1. Mobbing Kavramı ve Gelişimi  369
14.2.1.1. Türk Hukukunda Mobbing  370
14.2.2. İşletmelerde Mobbing Türleri  372
14.2.2.1. Yatay (Horizontal) Mobbing  372
14.2.2.2. Dikey (Downword and Upword) Mobbing  373
14.2.3. Mobbing Sürecinin Aşamaları  373
14.2.4. Mobbingin Bireyler Üzerindeki Etkisi  374
14.2.5. Mobbingin Örgütlere İlişkin Sonuçları  374
14.2.6. İşyerlerinde Yaşanan Belli Başlı Mobbing Davranışları  375
14.2.7. İşyerlerinde Mobbinge Uğrayanların Genel Özellikleri  376
Kaynaklar  380
Bölüm Soruları  382
15. Bölüm  
İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 3:  
İŞLETMELERDE KÜÇÜLME, BENCHMARKING,  
DIŞ KAYNAK KULLANIMI VE ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR  
15. İŞLETME YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR 3: İŞLETMELERDE KÜÇÜLME, BENCHMARKING, DIŞ KAYNAK KULLANIMI VE ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR  383
15.1. İŞLETMELERDE KÜÇÜLME (DOWNSIZING)  383
15.1.1. Örgütsel Küçülmenin İş görenler Üzerindeki Etkisi  384
15.1.2. İşletmelerde Küçülme Stratejileri  385
15.1.2.1. İşgücü Azaltımı  385
15.1.2.2. İşlerin Yeniden Yapılanması  386
15.1.2.3. Sistematik Strateji  386
15.1.3. Küçülmenin Alternatifleri  386
15.2. İŞLETMELERDE BENCHMARKING (KARŞILAŞTIRMA–KIYASLAMA)  386
15.2.1. Benchmarking Merdiveni  388
15.2.2. Benchmarkingin İçin Yapılması Gerekenler  388
15.2.3. Benchmarking Süreci  389
15.2.4. Benchmarking'in Temel Özellikleri  389
15.2.5. Benchmarking Çeşitleri  390
15.2.6. Benchmarkingin Kullanım Alanları  390
15.3. DIŞ KAYNAK KULLANIMI (OUTSOURCING)  391
15.3.1 İşletmelerde Dış Kaynak Kullanımı  391
15.3.2. Yabancı Ülkelerde Dış Kaynak Kullanımı  392
15.3.3. Dış Kaynak Kullanımının Yarar ve Sakıncaları  392
15.4. ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR  394
15.4.1. Öğrenen Organizasyonların Özellikleri  395
15.4.2. Öğrenen Organizasyonların Karakteristikleri  396
Kaynaklar  397
Bölüm Soruları  399
Kaynakça  401
Bölüm Soruları Cevap Anahtarları  425
Kavramlar Dizini  427
 


 
Yorumlarınızda kitabı neden beğendiğinizi veya beğenmediğinizi açık bir şekilde belirtiniz.
Zeki Akıncı
Ocak 2016
17.50 TL
Sepete Ekle
Hasan Tutar
Ekim 2015
38.90 TL
Sepete Ekle
İnan Özalp
Ekim 2015
30.00 TL
Sepete Ekle
Orhan Küçük
Eylül 2015
26.90 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | Hakkımızda | Gizlilik Sözleşmesi | Üye Sayfası | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2017