Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar Doç. Dr. Ezgi Aygün Eşitli  - Kitap

Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar

1. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
178
Barkod:
9786050512731
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
SYOK verilmesi durumunda şikâyet edilen kişiye şüpheli sıfatı verilemez. SYOK, varsa ihbarda bulunana veya şikâyetçiye bildirilir ve bu karara karşı CMK'nın 173. maddesindeki usule göre itiraz edilebilir. İtirazın kabulü hâlinde Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma işlemlerini başlatır.
Çalışma bu kapsamdan hareketle üç bölüme ayrılarak incelenmiştir.
İlk bölümde, soruşturma evresine hâkim olan genel esaslar, SYOK ile ilişkisi bakımından bir incelemeye tabi tutulmuştur. Bu bölümde soruşturma evresinin işlevi ile delil ve şüphe kavramları SYOK kapsamında ele alınmış, soruşturmanın başlamasını gerektiren şartlar ve ne amaçla soruşturma yapıldığı irdelenmek suretiyle soruşturma evresine hangi durumlarda geçilemeyeceği değerlendirilmiştir.
İkinci bölümde bu kez SYOK'a ilişkin genel esaslar, ceza muhakemesi sistemleri içindeki yeri, hangi temel hak ve hürriyetleri koruyucu nitelik gösterdiği ve hukuki niteliği bakımından açıklığa kavuşturulmaya çalışılmıştır.
Üçüncü bölümde ise SYOK'un şartları ve sonuçları incelenmiş, ardından karara karşı başvurulabilecek denetim yolları değerlendirilerek çalışma tamamlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soruşturma Evresine İlişkin Genel Esasların Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar İle İlişkisi
.
Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Karar'a İlişkin Genel Esaslar
.
Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına Dair Kararın Şartları, Sonuçları ve Denetimi
Kitapla İlgili Kategoriler