Temel ve Tekdüzen Maliyet Muhasebesi Prof. Dr. Muzaffer Civelek, Prof. Dr. Azzem Özkan  - Kitap
Temel ve Tekdüzen

Maliyet Muhasebesi

7. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
315
Barkod:
9789758326365
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın Birinci Bölümünde Maliyet Muhasebesine giriş yapılmış ve temel kavramlar sunulmuştur. İkinci Bölümde Tekdüzen Muhasebe Sistemi'miz tanıtılmış ve daha sonraki bölümlerde buna göre muhasebe kayıtları yapılmıştır.
Üçüncü, Dördüncü ve Beşinci Bölümlerde üretim maliyetlerinin üç unsuru İlk Madde ve Malzeme Giderleri, Direkt İşçilik dahil Personel Giderleri, Genel Üretim Giderleri sırasıyla, rakamı örnekler verilerek temel ve yalın özellikleriyle sunulmuştur.
Altınca Bölümde Sipariş Maliyetlemesi, Safha Maliyetlemesi, Birleşik Maliyetleme gibi temel maliyetleme yöntemleri şekiller yardımıyla yine rakamlı örneklerle topluca incelenmiştir.
Son bölüm olan Yedinci Bölümde Yönetim Muhasebesine giriş yapılmış Yönetim Muhasebesinde işlenen temel kavramlar gözden geçirilip özetlenmiştir. Tam ve Değişken Maliyetlemenin, Katkı Payının, Standart Maliyetlemenin muhasebeciler açısından taşıdığı anlamlar özetlendikten sonra, karar vermede kullanılan çeşitli terimlerin yönetim kararlarında nasıl kullanılacağı örneklendirilmiştir. Ayrıca Yönetim Muhasebesinin güncel konuları olan Kalite Maliyetleri, Faaliyete Dayalı Maliyetleme, Hedef Maliyetleme, Kaizen Maliyetleme, Hayat Boyu Maliyetleme, Tam Zamanında Üretim (JIT), Örnek alma (Benchmarking) bu bölümde öğrenciye tanıtılmış, maliyetlerin kontrolü yanında, maliyet azaltım çalışmalarında da muhasebecilerin üstleneceği görevler olduğu sık sık belirtilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maliyet Muhasebesine Giriş
.
Tekdüzen Maliyetleme
.
İlk Madde ve Malzeme Giderleri
.
Personel Giderleri
.
Genel Üretim Giderleri
.
Temel Maliyetleme Yöntemleri
.
Yönetim Muhasebesi: Temel Kavramlar