Çalışma Ekonomisi George J. Borjas  - Kitap

Çalışma Ekonomisi

6. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x23
Sayfa:
662
Barkod:
9786059929332
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
George J. Borjas'ın Çalışma Ekonomisi kitabı, hem teoriye hem de ampirik bulgulara ağırlık vererek çalışma ekonomisine modern bir giriş yapmaktadır.
Kitap, çalışma ekonomisi literatüründeki en güncel araştırmalardan alınmış birçok örnekten yararlanmaktadır. Yazar, çeşitli örnekler yoluyla çalışma ekonomisinde sıkça başvurulan metodolojik teknikleri kullanarak teorinin çeşitli boyutlarını ampirik olarak sınamaktadır.
Kitabın yeni ve ayırt edici özellikleri şunlardır:
Yeni Uygulamalar Ve Konu Güncellemeleri: Öğrencilerin teoriyi daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için konuya dair yeni politika uygulamaları ile metni güncel tutmak için eklenen yakın zamanda yayınlanmış ve en gelişmiş teknikleri kullanan araştırmaların bulguları.
Konunun Özüne Dair Kısa Sunular: Kitap, çalışma ekonomisindeki tüm temel konuları kapsamakla birlikte, konuların özüne kısaca odaklanmakta ve kitabın okunmasını kolaylaştırmaktadır.
Yeni "Teori İş Başında" Kutuları: Kitaba Nazi Almanya’sından topluca ayrılan ünlü Yahudi bilim insanlarının geride bıraktıkları doktora öğrencilerinin üretkenliklerinin bu durumdan nasıl etkilendiği, Hugo Chavez Venezuela’sındaki politik ayrımcılığın ekonomik sonuçları ve bir resesyon sırasında üniversiteden mezun olmanın uzun dönemli sonuçları üzerine bir tartışmayı da içeren çeşitli kutular eklenmiştir.
Sabit Etkiler Modeli: Bu model işçinin, yaşam boyu işgücü arzı modeli çerçevesinde ücret değişikliklerine vereceği tepkinin temel parametrelerini hesaplamaktadır.
Yeni Matematiksel Ek: Okuyucu taleplerine yanıt olarak kitaba çalışma ekonomisindeki bazı standart modellerin matematiksel versiyonlarının sunulduğu bir ek bölüm eklenmiştir. Öte yandan kitaptaki 12 temel bölümü okumak ya da anlamak için matematiksel ekte yer alan hiçbir materyal şart değildir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma Ekonomisine Giriş
.
İşgücü Arzı
.
İşgücü Talebi
.
İşgücü Piyasası Dengesi
.
Telafi Edici Ücret Farkları
.
Beşeri Sermaye
.
Ücret Yapısı
.
İşgücü Hareketliliği
.
İşgücü Piyasasında Ayrımcılık
.
Özendirici Ödemeler
.
İşsizlik