Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri Prof. Dr. Aysel Aziz  - Kitap

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri

10. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
286
Barkod:
9786051331553
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sosyal bilimlerde bir araştırma nasıl yapılır? Kitap, bu soruya A'dan Z'ye yanıt veriyor. Araştırmanın düşünce aşamasından başlayarak, hangi süreçlerden geçtiğini, tasarımının nasıl yapıldığını, araştırma ile ilgili veri kaynaklarının nasıl toplandığını, ne gibi gözlem tekniklerinin bulunduğunu anlatıyor. Bu gözlem teknikleri içerisinde, zamanımızda hem akademik çalışmalarda hem de toplumsal amaçlı araştırmalarda kullanılan yaygın gözlem tekniklerinden anket (sormaca) hazırlamanın özellikleri ile günümüzde, özellikle üzerinde durulan medya ya da diğer iletişim araçları ile verilen mesajların çözümlemesi veriliyor.
Bu bağlamda, en yoğun kullanılan iki araştırma tekniği; fiziksel ve mesaj çözümlemeleri ile söylem analizleri üzerinde ayrıntılı olarak duruluyor. Araştırmanın son bölümünde ise, bir araştırmanın topluma sunulması demek olan araştırmanın yazılması ya da raporlaştırmanın nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler veriliyor.
Araştırmanın “Ekler” kısmında ise, kitabın içinde anlatılan veri toplama teknikleri ile ilgili güncelleştirilen örnekler yer alıyor. Yine ekler kısmında alana ilişkin jargon tanımlamaları yer alıyor