6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre Vakıf Kira Hukuku M. Serhat Yener  - Kitap
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Hükümlerine Göre

Vakıf Kira Hukuku

2. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
174
Barkod:
9786051680613
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Vakıflar Genel Müdürlüğünce yönetilen ve temsil edilen mazbut vakıfların taşınmaz mallarının kiralanması Vakıf hukukunun önemli ve çeşitli uyuşmazlıklara konu olan meselelerden biridir.
Bir emanet idaresi olan Vakıflar İdaresinde vakıfların yaşatılmasının başlıca gelir kaynağı olan mazbut vakıflara ait taşınmaz malların ecdadın vakıf duası ve bedduasını dikkate alarak vakıf menfaatine olarak gelir getirici şekilde değerlendirilmesi gerektiği kuşkusuzdur.
Geçmişten gelen bu vakıfların bir kamu kuruluşu tarafından yönetilmesi ancak mazbut vakıf mallarının, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu ve bu dönemde çıkan yargısal kararlara göre özel hukuk hükümlerine tabi olduğunun kabul edilmesi, 2008 yılında yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar kanununa göre de özel hukuk tüzel kişiliğinin yasal dayanağa kavuşması artık kiralama işlemlerinin de Devlet İhale Kanunu kapsamından çıkarılarak piyasa şartları çerçevesinde daha rasyonel işletilmesini gerektirdiği açıktır.
Mazbut vakıflara ait taşınmaz malların kiralama işleriyle ilgili kurumsal uygulamalarla birlikte 6098 sayılı yeni Türk Borçlar Kanunu hükümleri ve bazı temel emsal yargı kararlarına da işaret edilerek hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eski Hukuk Sistemimizde Vakıf Taşınmaz Malların Kiraya Verilmesi
.
Yeni Hukuk Sistemimizde Mazbut Vakıf Taşınmaz Malların Kiraya Verilmesi
.
Seçilmiş Yargıtay Kararları