Muhasebenin Temel Kavramları ve Tekdüzen Hesap Planı 1–14 Nolu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Muhasebenin Temel Kavramları ve Tekdüzen Hesap Planı

1–14 Nolu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri

1. Baskı, 
Haziran 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
354
Barkod:
9786054880126
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Muhasebe Sistemi Uygulama Tebliği, muhasebe uygulamasında yalnız Tekdüzen Hesap Planı ve Çerçevesini düzenlememiştir. Tebliğ, muhasebe kavramlarını, muhasebe politikalarının açıklanmasını, mali tabloların düzenlenmesi ve sunulmasını da düzenlemiştir. Düzenleme, Türkiye muhasebe uygulamalarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesinde önemli bir işlevi yerine getirmiştir.
Muhasebe sistemi uygulama tebliğleri ile düzenlenen hesap planı ve çerçevesi, muhasebe kurallarına dayanılarak elde edilen mali tabloların içerdiği bilgilerin sağlıklı ve anlaşılabilir olmasına hizmet etmiştir.
Muhasebenin Temel Kavramları ve Tekdüzen Hesap Planı isimli bu kitabımızda, 1 Nolu Tebliğden sonra yapılan tüm düzenlemeler ana metne işlenerek sizlerin istifadesine sunulmuştur. Ayrıca, 12'nolu tebliğle getirilen enflasyon düzeltmesi ile ilgili hesaplarda işlenmiştir ve yayınlanan tüm tebliğleri de ek olarak kitabın sonunda sunulmuştur.