Taşıt Mekaniği Prof. Dr. Selim Çetinkaya  - Kitap
8. Baskı, 
Nisan 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
446
Barkod:
9786051334639
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
301,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Motorlu taşıtlar, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan çok sayıda elemanın katkılarıyla gerçekleştirilen karmaşık makinelerdir. Taşıtlar, kullanıcısı veya yararlanıcısı olarak hepimizin günlük hayatında önemli yer tutan, vazgeçilmez araçlardır.
Kitabının amacı, hedef kitlesi olan otomotivle ilgili lisans düzeyinde eğitim almakta olan öğrencilerin işte bu araçları tanımalarını analiz edebilmelerini sağlamak, tasarım yapabilmelerine ve meslek hayatlarına altyapı oluşturmaktır.
Kitaptaki bazı konu başlıkları şunlardır: Taşıta etkiyen kuvvetler, motor ve transmisyon (kavrama, vites kutusu, kardan mili, diferansiyel ve arka köprü) karakteristikleri, tekerlek ve lastik mekaniği, taşıt aerodinamiği yokuş ve ivme dirençleri, doğrusal taşıt hareketinde kuvvetler, frenleme performansı ve frenler, süspansiyon sistemi, şasi ve karoseri, taşıt kullanım karakteristikleri ve direksiyon sistemi, sürüş karakteristikleri.
Kitapta SI birimleri kullanılmış, yaygın olan sembollerin kullanılmasına da özen gösterilmiştir. Teorik açıklamaların anlaşılmasını pekiştirmek amacıyla yeterli sayıda örnek problem çözülmüş, bölümlerin sonunda öğrenciler için çalışma soruları ve problemler verilmiştir.