Konu Anlatımlı İşletme & Yönetim Terimleri Ansiklopedik Sözlük Doç. Dr. Hasan Tutar  - Kitap
Konu Anlatımlı

İşletme & Yönetim Terimleri Ansiklopedik Sözlük

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
688
Barkod:
9786055216528
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
“Konu Anlatımlı İşletme ve Yönetim Terimleri Ansiklopedik Sözlük” neden yazıldı? Hemen cevap vermek gerekirse bu çalışmada, işletme ve yönetim alanında eğitim gören öğrencilerin öğrenme sürecini kısaltmak ve öğrenmeye ayırdıkları zamanı daha verimli kılmak gibi temel bir amaçtan hareket edildi. İşletme ve yönetim alanında öğrenim gören yüksek lisans, doktora, doktora yeterlilik ve doçentlik sınavlarına hazırlananların akıllarına takılan soruların cevabını kolayca bulmaya yardımcı olmak için konular alfabetik olarak ele alındı. Diğer taraftan eğitim düzeyi ilerledikçe konuların daha derinlemesine ele alınması gerekiyordu ve söz konusu gerekliliği karşılamak için konular ansiklopedik olarak biraz daha derinlemesine açıklanmaya çalışıldı. Özellikle farklı alanlardan gelen, işletme/yönetim ve organizasyon alanında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilerin alan bilgisi konusundaki açıklarını kısa sürede kapatmak için ve konuları bütünlük içinde veren ansiklopedik bir sözlüğe ihtiyaç vardı ve bu çalışma söz konusu ihtiyacın giderilmesi için sadece bir sözlük olarak değil, konu anlatımlı ansiklopedik bir çalışma olarak ele alındı.
Çalışmada, Yönetim ve Organizasyon alanında kariyer yapmak isteyenlerin; Başta Yönetim ve Organizasyon olmak üzere, İnsan Kaynakları Yönetimi, Davranış Bilimleri ve Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim ve Örgüt Teorisi gibi temel alanların yanında, İşletme Yönetimi ve Araştırma Yöntemleri gibi ikincil alanlarda okuyucuya yardımcı olmak ve onları daha donanımlı kılmak amaçlanmıştır. Söz konusu ikincil alanlar sınavlarda adayların karşılarına çıkmakta ve bu çalışma söz konusu alanlarda da öğrenciye yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Diğer taraftan üniversitelerin hangi alanında olursa olsun verilen öğretimin son çözümlemede bilimsel niteliği dikkate alınınca, bilimin ne olduğu, bilimin temel kavramları, bilimsel düşünme yöntemleri, mantık ve mantıksal düşünme yöntemleri üzerinde duruldu.
Ansiklopedik ve konu anlatımlı bu çalışma, konuyla ilgili herhangi bir kitaptan veya sözlükten farklı olarak öncelikle terimler ve kavramlar alfabetik olarak tanımlandı ve kısaca açıklandı.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yönetim ve Organizasyon, Kavramlar ve Konular
.
İnsan Kaynakları Yönetimi
.
Davranış Bilimleri ve Örgütsel Davranış
.
Stratejik Yönetim
.
Örgüt Teorisi
.
İşletme Yönetimi
.
Bilimsel Araştırma
.
Bilim
.
Bilim Felsefesi