Seçim Sistemleri ve Türkiye'de (Gerrymandering) Seçim Hilesi Uygulamaları Prof. Dr. Hasan Tunç, Fatih Yurtlu, Gökhan Ölmez, Halim Alperen Çıtak, Murat Erdoğan  - Kitap

Seçim Sistemleri ve Türkiye'de (Gerrymandering) Seçim Hilesi Uygulamaları

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
175
Barkod:
9786051463728
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de uzun zamandır devam edegelen seçim sistemi tartışmalarının, bir hayli daha devam edeceği anlaşılmaktadır. Seçim uygulamalarının demokrasi, siyasi partiler ve demokratik devlet gibi konularla olan yakın ilgisi, seçim sistemi tercihinin önemini ve bu konudaki çalışmaların gerekliliğini aşikâr kılmaktadır. Öyle ki, seçim uygulamalarında yapılacak önemsiz gibi görünen bir değişikliğin, umulanların çok ötesine etkilere yol açması muhtemeldir.
Örneğin Türkiye'de uygulanmakta olan mevcut milletvekili genel seçimlerinde, seçmene sadece karma liste hakkının verilmesi dahi yerel siyaseti etkinleştirecek ve siyasi partilerdeki lider sultasını önemli ölçüde sarsacaktır. Yine seçim hilesi olarak ifade edebileceğimiz (Gerrymandering) uygulamaların, ülkedeki iktidarı belirlemeye yönelik sonuçları yanı sıra, etnik ve sosyal yapıyı bile etkileyebilmesi mümkün olacaktır.
Genel olarak seçim sistemlerinin ele alınmaya çalışıldığı bu eserde, Türkiye özelinde sürdürülmekte olan seçim sistemi tartışmaları ve bunların muhtemel sonuçları da incelenmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Seçim Sistemlerinin Tasnifi
.
Bir Seçim Hilesi Olarak Gerrymandering