Yönetim ve Organizasyon Prof. Dr. Tamer Bolat, Prof. Dr. Oya Aytemiz Seymen, Yrd. Doç. Dr. Oya İnci Bolat, Yrd. Doç. Dr. Barış Erdem  - Kitap
6. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
400
Barkod:
9789944223331
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın ana amacı, özellikle işletme eğitimi alan öğrenciler başta olmak üzere, bu konudaki araştırmacı ve uygulamacılara yönetim olgusunun kavramsal temelleri ve bu konudaki çağdaş gelişmeleri içeren kaynak bir eser sunmaktır. Eserin hazırlanmasında yönetim bilgilerinin güncelleştirilmesine ve çağdaş yönetim yaklaşımlarına ve tekniklerine yer verilmesine ayrıca özen gösterilmiştir.
Kitap dört kısım ve yirmi iki bölümden oluşmaktadır. Yönetim kavramı ve gelişimini kapsayan birinci kısımda, yönetimin kavramsal içeriği ve yönetim düşüncesinin tarihsel gelişimi incelenmektedir. İkinci kısımda, temel yönetim işlevleri olan, planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdümleme ve denetim konuları üzerinde durulmakta; üçüncü kısımda ise yönetimin destekleyici işlevleri olan, liderlik, güdüleme ve örgütsel iletişim incelenmektedir. Son kısım modern sonrası yönetim yaklaşımlarına ayrılmış olup bu kısımda, stratejik yönetim, toplam kalite yönetimi, yeniden yapılanma (reengineering), yalın yönetim ve yalın örgüt, öğrenen örgütler, personeli güçlendirme, örgütsel gelişme, örgütsel küçülme, kıyaslama tekniği, takımlarla yönetim ve kendi kendini yöneten takımlar ile şebeke örgütler, sanal örgütler ve hücre tipi örgütler olmak üzere çağdaş yönetim yaklaşımları ve teknikleri ele alınmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yönetim Kavramı ve Gelişimi
.
Yönetim İşlevleri
.
Destek İşlevleri
.
Modern Sonrası Yönetim Yaklaşımları