Türk Hukukunda ve Uluslararası Hukukta Nafaka Dr. Gonca Gülfem Bahadır  - Kitap

Türk Hukukunda ve Uluslararası Hukukta Nafaka

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
321
Barkod:
9789754649666
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aile kavramı, özel hukuk ilişkisine dayanmasına rağmen taşıdığı önem nedeniyle devletin koruyucu müdahalesini gerektiren bir alan olarak yerini korumuştur. Aile bireylerinin birbirlerine karşı bakım ve yardım sorumluluğu anlamına gelen "nafaka yükümlülüğünün " kapsamının ve dayandığı ilkelerin kanunla düzenlenmesi, "nafaka" müessesesinin devletin koruyucu müdahalesini gerektirmesindendir.
Küreselleşmenin neticelerinden biri olan uluslararası evliliklerin artması nafaka borcunun yerine getirilmesini uluslarası bir platforma taşımış, farklı ülkelerde yaşayan taraflar arasındaki nafaka alacağının tahsilinin sağlanabilmesi için çeşitli sözleşmeler kaleme alınmıştır.
Çalışma da nafakanın gerek ulusal gerekse uluslararası alanda taşıdığı önemi vurgulamak ve uygulamada karşılaşılan sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunmak amaçlanmıştır. Zira, "nafakanın yabancı ülkelerden tahsili" her ne kadar uluslararası sözleşmelere dayansa da, nafakaya ilişkin ulusal düzenlemelerin de ayrıntılı incelenmesini gerektirmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Hukukunda Nafakanın Düzenlenişi
.
Türk Hukukunda Nafaka Alacağının Özellikleri ve Mahkeme Kararlarının Yerine Getirilmesi
.
Türkiyenin Taraf Olduğu Nafaka Alacaklarının Tahsilini Kolaylaştıran Uluslararası Sözleşmeler
Kitapla İlgili Kategoriler