Tarafların İş Sözleşmesinin Yapılması Sırasındaki Hak ve Yükümlülükleri Betül Erkanlı Başbüyük  - Kitap

Tarafların İş Sözleşmesinin Yapılması Sırasındaki Hak ve Yükümlülükleri

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
206
Barkod:
9786051465821
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tarafların İş Sözleşmesinin Yapılması Sırasındaki Hak ve Yükümlülükleri konulu yüksek lisans tez çalışmamız 3 ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Borçlar Hukuku ve İş Hukuku yönüyle koruma yükümlülüğü kavramı ve özellikle işverenin işçiyi koruma yükümlülüğü ele alınmıştır.
İkinci Bölümde ise, işverenin iş sözleşmesinin yapılması sırasında uymakla yükümlü olduğu, tanışma giderlerinin ödenmesi, işçinin kişilik haklarına tecavüz edecek sorular sormama, işçiyi bilgilendirme ve yanıltmama, sözleşmenin yapılacağı hususunda esası olmayan bir güven yaratmama, işe başvuran işçi adayına ait belgeleri saklama, gerekiyorsa yok etme, işçiler arasında eşit işlem yapma, işçiyi cinsel tacize karşı koruma yükümlülükleri incelenmiştir.
Üçüncü ve son bölümde ise, işçinin iş sözleşmesinin yapılması sırasındaki yükümlülüklerine yer verilmiş ve bu kapsamda işçinin açıklama yapma, gerçeğe uygun bilgi verme, sadakat, sır saklama ve işyerine ve/veya işverene zarar verici açıklamalarda bulunmama yükümlülükleri ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Edim Yükümlülüklerinden Bağımsız Borç İlişkileri ve Sözleşme Görüşmelerinden Doğan Sorumluluk
.
İşverenin İş Sözleşmesinin Yapılması Sırasındaki Yükümlülükleri
.
İşçinin İş Sözleşmesinin Yapılması Sırasındaki Yükümlülükleri
Kitapla İlgili Kategoriler