Eğitim Programlarının ve Öğretimin Temel İlkeleri Ralph W. Tyler  - Kitap

Eğitim Programlarının ve Öğretimin Temel İlkeleri

1. Baskı, 
Ağustos 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
128
Barkod:
9786053647843
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
108,00
İndirimli (%10):
97,20
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ralph Winfred Tyler akademik kariyerinde 700 civarında makale ve 14 kitap yazmıştır. Tyler’ın çalışmaları arasında en bilineni, Eğitim Programlarının ve Öğretimin Temel İlkeleri kitabıdır. Bazılarına göre bu kitap, eğitim programları alanının kutsal kitabıdır.
Tyler kitapta “Okulun ulaşmak istediği amaçlar neler olmalıdır?” “Amaçlara hangi öğrenme yaşantıları yoluyla ulaşılabilir?” “Öğrenme yaşantıları etkili şekilde nasıl düzenlenmelidir?” “Amaçlara ulaşılıp ulaşılmadığını nasıl belirleyebiliriz?” olmak üzere dört soru belirleyerek bu soruların program geliştirme sürecinde yanıtlanabileceği mantıksal bir temel sunmaktadır. Tyler, öğretim programını eğitimin işlevsel bir aracı olarak görmektedir.
Eğitim Programlarının ve Öğretimin Temel İlkeleri, temel kaynaklardan biri olmasına rağmen, eleştirilerden de uzak değildir. Kitap, program geliştirme sürecini durağanlaştırdığı, eğitimin ana öğesi olan öğrenciyi, bireyi, mühendislik süreçlerinde olduğu gibi işlenmesi gereken ham madde olarak gördüğü ve ana eksenini iş analizi ve verimlilik kavramları oluşturduğu gerekçeleriyle eleştirilmiştir.
Eğitim Programlarının ve Öğretimin Temel İlkeleri kitabının bu çevirisi ile eğitim programları alanının en temel kitaplarından birini, Türkçe okuyucuların hizmetine sunmak amaçlanmıştır.