Kamu İhale Hukukunda 1000 Soruya 1000 Cevap Duygu Kılıç Çaylı, İlyas Kılıç  - Kitap

Kamu İhale Hukukunda 1000 Soruya 1000 Cevap

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1144
Barkod:
9786051463957
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitaptaki tüm kararların tarih ve sayıları verilerek Kanun maddeleri altında özetlenmesine dikkat edilmiştir. Özetlenen kararlarda, mevzuat hükümlerinin tekrarından ve zaman kaybından kaçınmak için sadece itirazen şikâyetin zamanı, nedeni, Kurul’un takdiri ve son kararı ele alınmıştır.
Kamu İhale Kurumu internet sayfasında görüleceği üzere itirazen şikâyetler çoğunlukla birkaç hususu içermektedir. Kurul ise her hususu ayrı değerlendirdiği için, tek bir karar içerisinde birkaç konunun ele alındığı bilinmektedir. Çalışmamızda, hangi Kanun maddesi ile ilgili soru sorulmuşsa, o konudaki açıklayıcı Kurul kararı ele alınmıştır. Bazı Kurul kararları birkaç hususa veya Kanun maddesine açıklık getirdiğinden, konunun bütünlüğü bozulmadan ve dipnotlarla belirtilmek suretiyle, birden çok Kanun başlığının altında da yer alabilmiştir. Örneğin ortak hükümler içeren emsal bir karar hem İhalelere Katılmaktan Yasaklanmalar hem de Yasak Fiil ve Davranışlar bölümlerinde yer almıştır.
Kanunun "Eşik Değer" başlıklı 8 inci maddesi gibi sadece tanımlama içeren bazı maddelerine ya da hakkında tarafımıza soru ulaşmayan konularla ilgili kararlara ise, okuyucunun dikkatini dağıtmamak için, hiç yer verilmemiştir. Buna rağmen, kitabın son kısmında "Mücbir Sebepler" başlığı altında, Kurum tarafından hüküm altına alınan kararlara da yer verilmiştir.